Meer bezoekers op het grootste tuinevent van Nederland

’s-Hertogenbosch – De 24e editie van TuinIdee, die van 25 tot en met 28 februari jl. plaatsvond in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch trok bijna 30.000 bezoekers. Dat is een toename van ruim 5% ten opzichte van de editie in 2015. Bezoekers lieten zich volop inspireren en informeren over trends, noviteiten en ontwikkelingen op (moes)tuingebied. TuinIdee 2016 kende veertig voorbeeldtuinen, 275 exposanten en twee nieuwe themahallen: TuinIdee Culinair en TuinIdee Exclusief. De hoofdontwerpers van LANDLAB, studio voor landschapsarchitectuur, verrasten bezoekers met originele tuinen en ideeën.

5409 WEB

In de smaak

Organisator Johan Heystek: “De nieuwe thema’s bleken een schot in de roos en met name TuinIdee Culinair met veel proeverijen en alles over moestuinieren vielen bij het publiek in de smaak. Ook het tuintheater met doorlopend presentaties werd massaal bezocht. Met name op zaterdag was er topdrukte tijdens de presentaties van Rob Verlinden.” De Wonderkamer met onder meer een op Jeroen Bosch geïnspireerde expositie en een tuinrariteitenkabinet trok eveneens veel belangstellenden. Op de openingsdag ontving Bloombites de TuinIdee Innovatie Award voor haar inzending van eetbare bloemen op pot en sleepten De Lingebrug Hoveniers en Van Sleeuwen Hoveniers allebei de eerste prijs voor hun showtuin in de wacht. De vakjury kwam uit op een exact gelijke score.

 

Positief

Uit een eerste peiling onder exposanten bleek dat bezoekers veel en concrete interesse hadden in nieuwe tuinproducten, beplanting of het inrichten van de tuin. Ook de positieve media-aandacht en veel reacties via social media stemden tot tevredenheid. Heystek: “De voorbereidingen voor TuinIdee 2017 zijn inmiddels al opgestart. Van 16 t/m 19 februari 2017 zijn alle tuinliefhebbers weer van harte welkom in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch”. Meer informatie op www.tuinidee.nl.

Kleurenpalet op Tuinidee

Kleurenpalet op Tuinidee

 

Snakken naar lente

Snakken naar lente