Twee weken geleden werd een mijlpaal bereikt: het 200e hoveniersbedrijf kon worden ingeschreven bij TuinKeur.

Hoveniersbedrijf Tim Kok uit Rotterdam werd onlangs in het zonnetje gezet. Tim Kok was blij verrast toen duidelijk werd dat hij nummer 200 bleek te zijn.

tuinkeur_200_aangesloten_bedrijven_tim_kok_hoveniers2
Uitreiking van het certificaat voor de 200e TuinKeur ondernemer

Natuurlijk vroegen we Tim Kok naar het hoe en waarom.

“Al eerder, ruim een jaar geleden, had ik al eens met de heer Westra gesproken maar toen was ik er zelf nog niet aan toe. Er moest intern nog een en ander geregeld worden. Ik wilde zelf eerst de puntjes op de ‘i’ zetten. Maar de ontwikkelingen van ons jonge bedrijf gaan snel. De keuze voor TuinKeur nu was snel gemaakt. Ik wil me graag onderscheiden naar mijn klanten. Maar ook de interne ondersteuning spreekt me aan. De manier waarop TuinKeur dat aanpakt, ‘no-nonsense’ en korte lijnen, daar houden we hier in Rotterdam wel van!”

hoveniersbedrijf_tim_kok_tuinkeur_gecertificeerd

Ook de heer Westra van TuinKeur is blij.
We zijn als team van Tuinkeur trots dat we nu al 200 bedrijven hebben overtuigd. De markt stelt nu hoge eisen aan een ondernemer. Met Tuinkeur weten we ondernemers opnieuw te inspireren. We laten ze zien dat onderscheidend ondernemen door de markt wordt gewaardeerd. En dat een andere aanpak een consument meer aanspreekt dan de laagste prijs. Met name dit laatste is een uitdaging voor ons om aan de orde te stellen.
Teveel bedrijven werken voor te lage prijzen. Dat er te weinig verdiend wordt in onze branche is een feit. We kunnen niet om de feiten heen, maar daarmee hoeven we ze nog niet te accepteren! Het kan anders dat bewijzen we onderweg. Hoveniers die twijfelen laten we gewoon onze leden bellen!

Het 200e bedrijf is een compliment aan ons zelf, maar ook zeker een aan de deelnemende hoveniers. Wij zijn blij met de insteek van deze bedrijven. Open staan om te leren en te groeien als ondernemer.