Voorafgaand aan de TuinZaken Retail Experience was er op woensdag 8 februari tijdens het feestelijke TuinZaken Garden Retail Experience Gala een benefiet veiling voor De Vlinderstichting. De veiling had de overweldigende opbrengst van 11.250 euro.

Speciaal voor het TREx Gala hebben een aantal kunstenaars tien potten van Artstone op excellente wijze beschilderd. Het leverde een verrassende serie POT art op waarvan de prachtige objecten stuk voor stuk een blikvanger zullen vormen voor de entree van het tuincentrum, het kantoor of in de showroom.

De potten uit de serie POT art zijn tijdens het TREx Gala geveild door veilingmeesters Marcel Koene en Jeroen Toet. De opbrengst komt geheel ten goede aan De Vlinderstichting. De Artstone potten, gemaakt van een kunststof steenmix en voorzien van een uniek drainagesysteem, zijn ter beschikking gesteld door Ter Steege.

De Vlinderstichting zet zich in voor de bescherming van vlinders en libellen in Nederland onder andere door het aanleggen van Idylles. ‘Een Idylle is een grote bloemrijke plek die zorgt voor een goede leefomgeving voor vlinders, zeker als je daarnaast veel variatie hebt in beplanting en maait met beleid – dat wil zeggen minder vaak of in fasen’, vertelt directeur Titia Wolterbeek van De Vlinderstichting. Zij nam in de vlinderkas op het inspiratieplein Living Garden tijdens de TREx 17 op vrijdag 10 februari een cheque van 11.250 euro in ontvangst. Wolterbeek wil de donatie terug laten komen in het tuincentrum bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een pakket voor het beter inzetten van de Levende Tuin vlindercampagnes in de tuincentra.

De zesde editie van de TuinZaken Retail Experience 2017 (TREx 17) vond plaats op 9 en 10 februari in het Plantariumgebouw in Hazerswoude-dorp. De in grote aantallen aanwezige (internationale) vakbezoekers lieten zich in een zeer positieve sfeer inspireren door het veelzijdige programma en the state of the art op het gebied van groene retail presentaties en –concepten, een must om bij te blijven over wat er speelt in de groene retail en waar de tuincentrumbranche in de nabije toekomst naar toe gaat. De volgende TuinZaken Retail Experience zal plaatsvinden op 7, 8 en 9 februari 2018.