Educatief familiepark in de kop van Noord-Holland

20140611_tulpenland_5

Terwijl de tulpen in Keukenhof en eigen tuin al lang uitgebloeid zijn, kun je toch volop bloeiende tulpen bewonderen… in Fluwel’sTulpenland. Breng een bezoekje aan het educatieve park en leer spelenderwijs van alles over de tulp. Fluwel’sTulpenlandin Sint Maartenszeeis tot en met 26 oktobergeopend en staat tot dan vol met bloeiende tulpen.

Actief en ontspannend

Tijdens een wandeling door Fluwel’sTulpenland beleef je aan de hand van diverse activiteiten de geschiedenis van de tulp. Van de oorsprong in Turkije tot de hedendaagse tulpencultuur in Nederland. Zo kom je onder meer langseen speeltunnel, spannend doolhof, snelle (trap)skelterbaan en Amsterdamse grachtenpanden die verwijzen naar de Tulpomania. Nieuw is het Aards Paradijs: een donker gangenstelsel. Als een mol ontdek je de ondergrondse activiteiten van de tulpenbol.Een bezoek aan Tulpenland is echter ook ontspannend. Je kunt heerlijk relaxen op bijzondere boeren zitmeubelen, je laten verwennen met streekproducten en diverse inspiratietuinen bewonderen. Door de verscheidenheid aan activiteiten, informatie en inspiratie is Fluwel’sTulpenland geschikt voor jong en oud.

 20140611_tulpenland_1 20140611_tulpenland_2    

Herfst &Bollenfair

Ook in het najaar is Fluwel’sTulpenland een bezoekje waard, bijvoorbeeld op 13 en 14 september tijdens de Herfst & Bollenfair. Daar zijn bijzondere bloembollen te koop om te planten in eigen tuin. Op de fair kun je ook een workshop ‘lasagneplanting met bloembollen’ volgen of genieten van streekproducten, heerlijke lekkernijen enkennismaken met handgemaakte sieraden.

20140611_tulpenland_3

Toegang

Fluwel’sTulpenland is geopend tot en met 26 oktober. Openingstijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 7,50voor volwassen, kinderen € 6,00 (tot en met 2 jaar gratis). Het park is rolstoelvriendelijk en is voorzien van een fietsoplaadpunt. Honden (aan een korte lijn) zijn toegestaan.

20140611_tulpenland_4

Kijk voor meer informatie en een routebeschrijving op www.fluwelstulpenland.nl.