Iedere stratenmaker kent het probleem, men wil afval of grond kippen, maar ook machines kunnen laden. Losse oprijplaten hebben hun beperking, een 2e aanhangwagen als machinetransporter is onpraktisch en duur. De oplossing: de TwinTrailer, een kipper die met een druk op de knop transformeert in een machine transporter met een drempelloze oprijklep van 2 meter breed en een helling van slechts 10°.

TwinTrailer een gepatenteerde aanhangwagen

De TwinTrailer is een gepatenteerde aanhangwagen, sinds 2011 in België op de markt en sinds juni van dit jaar ook in Nederland via 19 geselecteerde dealers. Een 3,5 tons aanhangwagen, leverbaar in 2 afmetingen, 352 of 402cm lang en altijd 192cm breed. Voorzien van een sterk chassis (5mm dik bij de 402cm versie!), een aluminium vloerplaat uit een stuk, 40cm hoge zijborden, automatische steunpoten en natuurlijk volop sjormogelijkheden in en aan de buitenzijde van de laadbak.

Aanhanger Gedion Kipper - Transporter Aanhanger Gedion Kipper - Transporter

De pièce de résistance is echter de unieke combinatie van kantelen en kippen. Met twee hydraulische cilinders, elektrisch bediend vanuit één bedieningskast en de selectiehendel kan men de keuze maken: de laadbak kantelen, zodat er een drempelloze en knikvrije helling ontstaat (hellingshoek 10°) óf kippen tot een helling van maar liefst 55°, waarbij zelfs vette klei de strijd opgeeft.

Oprijklep TwinTrailer

De sterke oprijklep van 200cm breed is ondersteund door gasveren en in 2 helften neerklapbaar. Snel een kruiwagen legen kan gewoon over een van beiden. Een minigraver, de driewielige grasmaaier, een knikmops of andere machine heeft u in twee minuten geladen. Zonder stress, maar veilig en in de tijd die men normaal benodigd om rijplaten en steunpoten uit te zetten. Zelfs met machines zonder bodemvrijheid, door het ontbreken van de knik.

Kippen gaat al even eenvoudig, de kleppen functioneren ook als deuren, scharnier en vergrendel ze tegen de zijkant, druk op de bedieningsknop en binnen een minuut is de laadbak leeg.

De TwinTrailer is natuurlijk leverbaar met alle gebruikelijke accessoires: opzetborden in 2 hoogtes, gaashekwerk, een graafbaksteun en zelfs gaasnetten en vlakzeilen met bijhorend opbergsysteem.


Voor meer informatie:

GEDION Aanhangwagens, Importeur Nederland

Dhr. Geert-Jan Dierdorp

Tel. +31 (0)6 19 20 22 07

E-mail: info@gedion.nl

Website: http://www.gedion.nl/