Veel noviteiten te zien tijdens De Groene Sector Vakbeurs 2019

door | 9 jan 2019 | Hoveniersbranche

Elektrisch aangedreven versies van bestaande technieken zetten door. Ook intelligente online oplossingen breiden verder uit. Dat blijkt uit de lijst met innovaties die zijn aangekondigd voor de twintigste editie van De Groene Sector Vakbeurs. Lees hier meer over de innovaties.

Alle innovaties vormen samen de Innovatieroute. Tijdens De Groene Sector Vakbeurs wordt voor het eerste een nieuwe prijs uitgereikt: De Innovatie Award. De prijs onderstreept het belang dat de beursorganisatie hecht aan het tonen van de nieuwste ontwikkelingen in het vak. Op de eerste beursdag wordt de winnaar van de Innovatie Award bekend gemaakt. 

Innovaties
CRAMER professionele bladblader 82B1300 van Eurogarden. Ruggedragen bladblazer met ruggedragen accu-back-pack die de mogelijkheid geeft twee batterijen mee te dragen waartussen automatisch wordt overgeschakeld als er een leeg is. 

Connected Green van Connected Green. Platform voor het op afstand monitoren met draadloze sensoren van groenprojecten. Dit kunnen zowel bomen en planten zijn als groene daken en bakken.

AllTrec werktuigdrager van WeedControl. Volledig elektrische onkruidbestrijder, breed toepasbare werktuigdrager. Oplossing voor de emissievrije stadskern; voorbereid op de GreenDeal Zero Emission Stadslogistiek.

Attila AK-60 en AH-75 van Etesia SAS. Ruwterreinmaaiers ontworpen voor gebruik in moeilijke omstadigheden. Voor het onderhouden van weilanden, boomgaarden, braakliggende terreinen, bermen en oevers.

Lite-Net van Agro de Arend. Lite-Net is een bio-afbreekbaar net dat om de kluit van bomen of heesters wordt geplaatst. Het net heeft een hoge vochtopname bij watergeven en geeft dit af wanneer de boom of heester water nodig heeft.

Belrobotic Connected Line maairobot van Machinehandel Overmars. Maairobot met een capaciteit voor het maaien van twee voetbalvelden. Meerdere zwevende maaikoppen, antifrictieschijven en inklapbare messen. Signaaltechniek om het werkterrein af te bakenen. Lange levensduur.

Matador TORO® van Grindsplit Discounter. Kruiwagen met drie wielen en twee sets handvaten. Verder presenteert Grindsplit Discounter een flexibele afboording van gerecycled kunststof en sloten voor bussen en bestelwagens.

TreeParker van GreenMax. Ondergrondse groeiplaatconstructie voor stadsbomen bestaande uit units. Creëert doorwortelbare ruimte, draagt het verkeer, regenwateropvang- en bioretentiesysteem, combineert boomtechnische en civieltechnische eisen.

Easi-Base-Panel van Easigrass Nederland. Systeem voor het leggen van kunstgras, op elke – ook vochtige – ondergrond, zonder af- en aanvoer van grond, drainerende werking en wateropslag, licht in gewicht, eenvoudige montage door het kliksysteem.

Aanbouw-adapter met klemmechanisme voor de hoogwerkerbak van Groenshop. Maakt het mogelijk kettingzagen veilig in de bak op te hangen tijdens het manoeuvreren van de bak. Verder presenteert Groenshop een Toolprotect kettingzaaghouder, SIMPLEX terugslagvrije voorhamer en de SIMPLEX hamer 60.

Smart-Hub-150 van in-lite design. Aansturing van verlichting in de buitenruimte door middel van de in-lite app, geschikt voor Android en iOS. Er kunnen drie lijnen aangesloten worden; één transformator voor drie verlichtingszones in de tuin.

WeevilGrip van Innogreen. Door ‘Wageningen’ ontwikkelde val voor taxuskever, te plaatsen rond de stam of tussen de haag, vlak boven of op de grond. Te combineren met lokstof Weevil Lure.

Husqvarna Automower 535 AWD van Husqvarna. Robotmaaier geschikt voor extreem hellende gazons, tot een helling van 70%. Aandrijving op alle vier de wielen. Ook inzetbaar op ruw terrein. Met GPS-navigatie en aansturing en monitoring op afstand via Husqvarna Fleet Services.

LM-Trac 286 werktuigdragen van Jean Heybroek. Elektrisch aangedreven LM-Trac 286 werktuigdrager met brandstofcel. Gebruikt waterstof als schone brandstof. Machine of initiatief van de Milieu Dienst Groningen door Clean Energie gerealiseerd.

COMBI COMPACT 8 van Koltec Drytech. Kast waarin natte kleding, schoenen, laarzen en handschoenen in een tijdsbestek van 2 á 3 uur gedroogd worden, met ruimte voor de uitrusting van 8 personen. Kan op een normaal stopcontact worden aangesloten.

BioMant ONE LPS van Mantis ULV. Onkruidbestrijdingsmachine bedoeld voor grote oppervlakten vernietigt het onkruid met heet water bij 99,5°C op basis van een LPG-brander. Gemakkelijk op allerlei voertuigen op- of aan te bouwen.

Marquette Starix Systeem van Marquette Groen. Module van geo-textiel (TenCate Accorder) van ongeveer 7 cm diep, verdeeld in tientallen gelijke compartimenten per m2, gevuld met een type halfverharding dat compact wordt gemaakt en aangetrild om de stabiliteit te garanderen, instrooimateriaal te borgen en wortelopdruk te verminderen.

Posi-Trac van Nimos. Elektrische werktuigdrager met verder alle kenmerken van NIMOS-machines.

TP 175 Mobile EL van Hissink. Elektrisch aangedreven houtversnipperaar op een snelverkeer onderstel. Zonder bijladen kan er 2 uur mee gewerkt worden; wordt tijdens het werk bijgeladen, dan loopt dit op tot 4 uur.

Green Weed Brush van Rajo Machines. Te duwen onkruidborstel garandeert een actieradius van gemiddeld 4 werkuren. Standaard geleverd met en verrijdbaar laadstation dat de batterij in 1 uur volledig kan herladen. Voor duurzaam en milieuvriendelijk onkruid beheren.

Marlin bodemzuiger van Poolquip. Draad- en snoerloze bodemzuiger voor zwembaden die werkt op inductie en via bluetooth kan worden ingesteld. Hij werkt volledig zelfstandig en gaat op 20% van de capaciteit naar het laadstation.

DuPont Plantex Platinium van RootBarrier. Om invasieve neofyten en agressief onkruid te bestrijden, zoals de Japanse duizendknoop. Snelle en eenvoudige installatie, levensduur van ten minste 35 jaar, sterk bestand tegen schade, scheuren en rafelen. RootBarrier presenteert ook de RootBarrier RollRib.

Maaiapp en Maaikaart van Nieuwland Geo. Hulpmiddel voor de werkvoorbereiding en communicatie met medewerkers.

LightPro Dimmable van Techmar. 12 volt buitenverlichting met ingebouwde dimmer in de lamp; met een druk op de knop is per lamp de lichtsterkte in te stellen.

Comac CS140 T van Wim van Breda. Een zelfrijdende veegmachine met een inhoud van 3,5 m3. Het straatvuil en -stof komt in een aanzuigunit waarin het vuil door een rotoras wordt fijngemalen. Zo wordt de capaciteit van de opvangbak maximaal benut.

VEGAWAY van Van de Bijl & Heierman. Machine voor onkruidbestrijding op halfverharding die de bovenlaag losmaakt, het onkruid met wortel eruit zeeft en de halfverharding tot slot weer aanrolt.

EGO Powerload van Stierman De Leeuw. Maaikop die automatisch het maaidraad in de maaikop opdraait door middel van een simpele druk op de knop. Oplossing voor het vervangen van het draad in de maaikop.

STIHL Connect Pro fleet management. Een compacte sensor op de machine registreert de bedrijfsuren en verzend die via de smartphone of tablet van de gebruiker naar de centrale gegevensopslag. Optimaliseert werkprocessen en minimaliseert uitvaltijden. Ook presenteert STIHL een conceptstudie naar een ‘Smart Trailer’ die een oplossing kan bieden voor het opladen van accu’s en een centrale rol kan spelen in het slimme beheer van het machinepark. STIHL presenteert daarnaast verschillende nieuwe apparaten (zoals een bosbouw benzine kettingzaag, een professionele accugrasmaaier, professionele benzine en accu bladblazers en een professionele accu kettingzaag) en Smart Garden Hub GCI 100, een oplossing voor irrigatie van tuinen.

Bol Water XL van Creastone. Een ‘plug & play’ waterbeleving voor tuin en openbaar groen. De Bol Water XL is een 120 cm robuuste betonnen bol. De installatie is enkel het aansluiten op een waterleiding en 230 V stopcontact.

Gereedschapskluis.nl van Richard Wigink Holten. De kluis beschermt duur gereedschap tegen diefstal en brand. In de gereedschapskluis kan tot 13 kuub aan gereedschap worden opgeborgen.

Kastanje Schutterscherm van Van Vliet Kastanjehout. Een vrijwel gesloten scherm met een lange levensduur. Door de hoge duurzaamheid van Kastanje, kan er jarenlang genoten worden van een natuurlijke schutting, tuinelement of windscherm, gemaakt van duurzaam Europees hardhout.

Bostik Hovenierslijm in combinatie met Bostik Spreader van Bostik. Een duurzaam elastische montagelijm en afdichtingskit op basis van SM Polymeer en geschikt voor allerlei klussen in en om de tuin. Met de Bostik Spreader wordt de lijm op een goede en efficiënte wijze aangebracht.

DCM REDU-BAC 5 liter van DCM Nederland. Neutraliseert plantschadelijke zouten en stimuleert daardoor de (her)groei. Het is een natuurlijke oplossing voor de overmaat van (strooi)zouten. Naast de 25 liter cans is DCM REDU-BAC nu ook verkrijgbaar in een 5 liter can. 

HAPERT Indigo HT van Hapert Aanhangwagens. Een degelijke, kantelbare transporter met een bruto laadvermogen van 3500 kg. De aanhangwagen kan flexibel en snel ingezet worden voor het vervoeren van 3- of 4- wielige machines en andere vervoersmiddelen.

PHC TreeStart van Mertens. TreeStart zorgt voor de noodzakelijke bodembiologie en bemesting bij de opstart en groei gedurende het eerste jaar en voor sterke doorgroei in de jaren daarna. De meststoffen in de sachets zijn van natuurlijke oorsprong.

HomeGard InsectoSec van Q-Chem. Een biocide voor gebruik als insecticide in en om het huis tegen allerlei kruipende insecten en tegen parasieten bij huisdieren. Het product schuurt de waslaag en chitinepantser van een insect of mijt kapot en onttrekt vervolgens vocht.

Kunstgras recycling van Royal Grass. Royal Grass wil voorkomen dat verouderd kunstgras op plastic afvalbergen belandt en gaat kunstgras van klanten dat aan vervanging toe is inzamelen en recyclen.

SHERPA 100 ECO PRO met smalle tegelriek en bovenklem van Sherpa Mini-Loaders. De elektrische, smalle miniloader kan zowel indoor als outdoor ingezet worden. De smalle tegelriek is multifunctioneel.

1SRZ Tracker Defense van SIP Protection. De everzwijnbroek met slagtandbescherming is ergenomisch en comfortabel en volgens de norm EN ISO 13688 2013.

WeedMaster TC Vision VDS Vision Detection System van Waterkracht. Een intelligent en duurzaam onkruidbestrijdingssysteem voor (half)verhardingen op basis van ‘kokendheet watertechnologie’.

Elektrisch mobiele spuit voor de preventieve behandeling van de eikprocessierups van Wolterinck. Een nevelspuitsysteem brengt levende nematoden in de boom. De insectparasitaire nematoden dringen de eikenprocessierups binnen en doden deze. Milieuvriendelijk, effectief en doeltreffend.

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...