De belangstelling in trampolines is hard groeiende. Dit wordt ook wel in verband getrokken met de zachte winters van de afgelopen jaren. Ook de interesse in tuinhuisjes groeit hard. De belangstelling daarvoor was in 2014 twee keer zo groot als het jaar ervoor. Een trampoline in de tuin vergt wat ruimte. Dat is de voornaamste reden dat de verkoop in de steden niet zo hard van stapel loopt, maar des te meer wordt er verkocht op het platte land.

Gezondheid

De trampoline wordt ook steeds populairder, omdat uit vele onderzoeken is gebleken dat het een hele gezonde manier is van bewegen. Ten eerste is de belasting van de gewrichten in je lichaam veel minder dan bij hardlopen en andere vergelijkbare sporten. Toch is het een intensievere manier van bewegen dan hardlopen. Het is dus ook goed bij het in vorm houden van je lichaam. Ten slotte is het goed voor de mobiliteit van je lichaam. Je bent constant bezig met het in ballans blijven.

Advies

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een trampoline koopt en plaatst in de tuin. Veiligheid staat voorop bij de aankoop en plaatsing. Dat gaat samen met de stevigheid en duurzaamheid van de trampolines. Hieronder een aantal tips om een duurzame en veilige trampoline in je tuin te krijgen:

  • Let bij de aanschaf op de veren aan de zijkant van de trampoline. Zijn ze stevig en roestvrij?
  • Let bij de aanschaf op de dikte en kwaliteit van de beschermkussen. Kan je hier gerust op landen zonder in contact te komen met de vering?
  • Zo mogelijk, graaf de trampoline gedeeltelijk of compleet in. Er zijn ook speciale ingraaf-trampolines.
  • Plaats de trampoline nooit direct naast een muur of een ander mogelijk obstakel.
  • Veranker de trampoline met de ondergrond, zodat het niet in beweging kan raken.

Voor meer informatie over de populairiteit van trampolines, redenen om een trampoline te gebruiken of advies over de aanschaf en het gebruik van een trampoline, kun u terecht op de website van Buitenspeelgoed Keupink.