Aan de lancering van een nieuw product gaat meestal een intensieve innovatie – en testperiode vooraf. Zo ook bij Royal Grass Sense, dat we onlangs introduceerden. Met Royal Grass Sense rekenen we voorgoed af met de vooroordelen die bestaan over het uiterlijk van kunstgras. We hebben bij Royal Grass al vanaf de dag dat we gestart zijn in 2003 gestreefd naar het maken van het meest natuurlijke kunstgras. Dat inspireerde ons om als eerste in 2005 met de V-shape te komen en in 2014 MiNT te introduceren (Micro Nerf Technology); V-shape vezels met minder reflectie, meer verkracht en een zacht gevoel.

Het idee voor de techniek om Sense te kunnen realiseren ontstond anderhalf jaar geleden in samenwerking met onze leveranciers. Hoewel we met MiNT al een enorme slag hadden gemaakt, vonden we dat kunstgras nog steeds een wat statische look had. Vaak staan alle vezels dezelfde kant op waardoor een te uniform beeld wordt gecreëerd, terwijl de natuur vaak wat grilliger is. Daar wilden we wat aan doen.

Innovatieproces Royal Grass Sense

Om tot Sense te komen hebben we de V-shape zo bewerkt dat de vezels verschillende kanten opvallen. Door te spelen met grondstoffenmix, temperatuur en mechanische verstrekking kwamen we tot een vezel die sterk genoeg is om veerkracht te geven, maar zacht genoeg om alle kanten op te vallen. Vervolgens hebben we die getest met verschillende rootzones en in verschillende tuftsettings. Tuften kun je vergelijken met een naaimachine. Het is het proces van het steken van de grassprieten in de grasmat. Uiteindelijk zijn er 48 verschillende prototypes gemaakt.
Internationale presentatie

Royal Grass Sense werd tijdens de Internationale Sales Meeting (ISM) in februari 2016 gepresenteerd. Hier waren meer dan 65 dealers uit de hele wereld aanwezig. Een spannend moment. Je kunt zelf heel enthousiast zijn over je product, maar het was vooral belangrijk hoe het bij onze dealers werd ontvangen. Zij moeten het uiteindelijk in hun markt verkopen. Uiteindelijk maakten 3 van de 48 samples onderdeel uit van de test. Twee samples van 52 mm met beiden een andere dichtheid, en een sample van 36 mm. De open variant van 52 mm kwam als beste uit de analyse van onze dealers. Daar zijn we toen mee verder gegaan.

ReaDY technologie

Het uiteindelijke resultaat is kunstgras van een prachtige, zachte en natuurgetrouwe kwaliteit. Met Royal Grass Sense introduceren wij niet alleen een prachtig product, maar ook een innovatie op het gebied van kunstgras: ReaDY®. ReaDY® staat voor ‘Realistic Directional Yarn’, de kunstgrasvezels zijn op een innovatieve manier bewerkt. Iedere grasvezel vindt daardoor op zijn eigen manier een positie en gedraagt zich onafhankelijk van andere vezels.

Introductie in België

In het afgelopen jaar heeft ons dealernetwerk in België Royal Grass Sense ‘in de praktijk’ getest. In België is meer 7.500 m2 Royal Grass Sense met succes geïnstalleerd. Dimitri Vanclooster van VD Kunstgrassen, een van onze dealers in België, liet onlangs weten dat zijn klanten zeer lovend zijn over dit nieuwe product. Nadat ze Sense in hun showtuin hadden gelegd, zijn er al veel aanvragen binnengekomen. Naar verwachting zal Sense in België snel een positie veroveren in de top van de best verkochte soorten.

Wereldwijde uitrol

We zijn nu begonnen aan de wereldwijde uitrol van Sense. Het wordt tot nu toe heel enthousiast ontvangen in landen als Amerika, België, Nederland en Engeland. Eén ding is zeker: Royal Grass Sense zal verbaasde blikken opleveren bij iedereen die ontdekt dat dit geen natuurgras is, maar kunstgras.

Bron: Royal Grass

Royal Grass Kunstgras