De VHG Ledenraad heeft gisteravond vertrekkend bestuurslid Frank Crucq unaniem benoemd tot erelid van Branchevereniging VHG. Dit gebeurde tijdens de ledenraadvergadering, op voordacht van het Algemeen Bestuur. VHG-voorzitter Rien van der Spek bedankte Crucq voor zijn grote betrokkenheid bij de vereniging en zijn jarenlange inzet in diverse bestuursfuncties. Crucq nam in oktober dit jaar afscheid van het Algemeen Bestuur afgevaardigd namens VHG Vakgroep Groenvoorzieners.

20141119_frank_cruc

Frank Crucq, tot voor kort werkzaam bij BTL, was al vroeg actief binnen onder andere de regionale afdeling Limburg en het bestuur van de Stichting Onderwijs Groenvoorzieningen (SOG). In 1998 werd hij gekozen tot lid van het Algemeen Bestuur van VHG. Hij was onder meer voorzitter van de VHG-Stuurgroep Arbeidsvoorwaarden & cao, voorzitter van de cao-onderhandelingsdelegatie namens de werkgevers, voorzitter van SAZAS en bestuurslid van het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL). Bij de totstandkoming van de huidige cao heeft Crucq een grote bijdrage geleverd aan de introductie van het jaarurenmodel. Van der Spek gaf aan dat hij daar trots op mag zijn en bedankte Crucq ook voor het belangeloos inbrengen van zijn fiscale en juridische kennis en expertise.

Blijf het samen doen
Crucq was zichtbaar verrast en verheugd met het erelidmaatschap. “Ik heb veel ruimte vanuit BTL gekregen om energie in de vereniging te steken. Daarbij heb ik veel steun ervaren van het bestuur, het landelijk bureau en de leden. Heel veel dank daarvoor.” Crucq gaf aan warme herinneringen aan zijn tijd bij de vereniging te koesteren en gaf als laatste boodschap mee:  “Blijf het samen doen, ook door de verschillende vakgroepen heen. Als iedereen bijdraagt naar vermogen, dan blijft VHG een sterke vereniging.”

Bron: VHG

vhg_branchevereniging