Onderhandelen

Een prettige onderhandeling levert een win-win situatie op, met twee tevreden partijen. Hoe gaat u om met argumenten voor een lagere prijs en tegenwerpingen? Feit is dat de prijs een doorslaggevend keuzecriterium kan zijn als de aanbieders heel vergelijkbaar zijn. Het komt er dus op aan om ervoor te zorgen dat u uw unieke punten goed over het voetlicht brengt. Want voor een unieke vakman en voor heel bijzondere dienstverlening is de klant heus wel bereid om nét iets meer te betalen. Service bieden door meedenken met de klant kan leiden tot extra werk of aanvullende werkzaamheden.
Inge Tanghe geeft namens Bex* communicatie de training. Inge heeft als adviseur veel ervaring in het geven van trainingen. Haar kracht is om mensen hun unieke eigenschappen te laten ontdekken en dat te vertalen naar een pakkend verhaal.

Leerdoelen

• Onderhandelvaardigheden
• Leren omgaan met tegenwerpingen
• Presenteren van uw aanbod
• Niet opzien tegen onderhandelen

Wat kan je na afloop?

Na afloop ga je met meer zelfvertrouwen een onderhandelingsgesprek in. Je hebt concrete tools waarmee je jezelf kan onderscheiden van de rest en waardoor je de klant overtuigt.

De oefeningen worden uitgevoerd met een acteur om een ‘echte’ situatie te kunnen nabootsen.

Voor wie

Voor iedereen die zich binnen het groenbedrijf bezighoudt met acquisitie en verkoop en zijn onderhandelvaardigheden wil verbeteren.

Meer leren?

De trainingen Verbeteren van acquisitie en verkoop en begroten en offreren zijn prima te combineren met deze training.

Duur

15.30 uur tot 21.30 uur, met maaltijd

Vorm

Deelnemers krijgen praktische theorieën maar gaan vooral ook ervaringen uitwisselen en oefenen. Vanuit de VHG zijn concepten en hulpmiddelen beschikbaar, die hebben ook een plaats in deze training.

Locatie(s)

In de regio, afhankelijk van de deelnemersgroep.

Cursusdata

10 februari 2016

Kosten

Leden van Branchevereniging VHG: € 359,- per persoon, exclusief btw.
Niet-leden: € 599,- per persoon, exclusief btw.

 

MEER INFORMATIE: VHG Workshop Onderhandelen