Van 20 februari tot en met 22 februari aanstaande strijden vijf teams van jonge hoveniers om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2014. De wedstrijd, die plaats zal vinden tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch, wordt een sportieve strijd om de hoogste eer in het vak.

De volgende teams nemen het tegen elkaar op tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2014:
– Team AOC Oost Almelo: Nick ter Bekke en Mike Poliste
– Team Clusius College Hoorn: Harco Klok en Richard van Diepen
– Team Groenhorst Velp: Bram Wevers en Simon Kuiperij
– Team Groene Campus Helmond: Tim de Kroon en Luc Leenen (Wildcard 2013)
– Team Wellantcollege Houten: William Bron en Eelco van Ravenswaaij

Deze teams zijn geselecteerd tijdens speciale voorronden, die de afgelopen weken op vier plaatsen in het land zijn gehouden en waaraan in totaal 16 teams hebben deelgenomen. De voorronden vonden plaats tijdens open dagen van de scholen. Daarmee droegen de voorronden ook bij aan de voorlichting over werken en leren in het hoveniersvak aan jongeren die voor hun beroeps- en opleidingskeuze staan.

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt gehouden van 20 februari tot en met 22 februari aanstaande tijdens TuinIdee. Deze beurs vindt plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Het wedstrijdplein is ingericht in Hal 1 met standnummer 781. Belangstellenden kunnen daar tijdens de openingsuren van de beurs de deelnemende teams aan het werk zien. Op 22 februari aanstaande zal om 15.30 uur op het wedstrijdplein bekend worden gemaakt wie zich na deze spannende strijd Nationaal Kampioen Tuinaanleg 2014 mag noemen. De heer Rob van Brouwershaven, Directeur Natuur en Biodiversiteit Ministerie van Economische Zaken, zal de prijsuitreiking mee verzorgen. Mevrouw Milika Peterzon, bekend van SBS 6, zal tijdens de wedstrijddagen korte presentaties over het verloop van de finale geven.

De organisatie van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg is in handen van VHG, de branchevereniging van ondernemers in het groen, en de deelnemende AOC’s. Het Ministerie van Economische Zaken, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarktbeleid, AOC-Raad en Skills Netherlands maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is. Kijk voor meer informatie op de website van VHG (www.vhg.org) onder het kopje ‘Actueel en Agenda’.