Wereldprimeur! Het VIKING iMow TeaM

VIKING presenteert een wereldprimeur: het VIKING iMow TeaM. Twee tot tien MI 632 M robotmaaiers kunnen worden ingezet om samen grasvelden van meer dan 4000 m² te onderhouden, zoals golfterreinen, voetbalvelden, parken of grasperken rond openluchtzwembaden. Een unieke, gebruiksvriendelijke app helpt u om dit team gemakkelijk aan te sturen.

Teamwork is de sleutel tot succes. Voetbalspelers weten dit maar al te goed. Maar ook VIKING heeft het goed begrepen. Daarom heeft het bedrijf zijn model iMow MI 632 M uitgerust met de capaciteit om in team te werken. Intelligente software verbindt de robotmaaier met het iMow TeaM, zodat meerdere machines gelijktijdig grote oppervlakten kunnen onderhouden. Een team bestaat uit minimaal twee en maximaal tien iMow maaiers. De robotmaaiers werken volledig autonoom en kunnen voortaan standaard onderhoudswerken uitvoeren in parken, langs openluchtzwembaden of op golfterreinen. Zo kunt u genieten van uw vrijheid terwijl u zich bezighoudt met andere activiteiten.

Maar het iMow TeaM kan nog veel meer uitdagingen de baas. Het biedt nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld voor intensief gebruikte grasvelden zoals voetbalvelden, waarvoor doorgaans slechts weinig onderhoudstijd overblijft.

Volledige controle dankzij de VIKING app

Dit alles is mogelijk dankzij wat men ‘the internet of things’ noemt. De sensoren van de robotmaaiers verzenden draadloos gegevens via het internet, zodat de software van VIKING de activiteit van de verschillende robotmaaiers kan controleren en coördineren. Deze processen spelen zich af op de achtergrond. Dankzij de gratis VIKING app beschikt de gebruiker altijd en overal, via mobiele telefoon of tablet, over een volledige controle en toegang tot de verschillende toestellen. Met een eenvoudig en duidelijk menu kan u snel door de diverse opties navigeren. Er is geen enkele technische voorkennis nodig. Een hulpprogramma begeleidt u bij de eerste installatie. Indien het maaiplan al is ingesteld voor één iMow, stuurt de server automatisch de vereiste gegevens door aan het hele team.

VIKING iMow TeaM – willekeurig, maar precies volgens plan

De maaiers van het iMow team bewegen zich in een zone die wordt bepaald door een begrenzingsdraad. Ze nemen willekeurige routes, maar zonder de andere actieve robots te storen. Dit maaiballet volgt een willekeurig algoritme dat een gelijkmatig en onberispelijk resultaat garandeert. Als de maairobots bepaalde zones extra grondig moeten maaien, kunt u tot vier intensieve zones instellen met de app (de intensiteit is regelbaar op drie niveaus). Dankzij de intelligente technologie zullen deze machines daarom de gedefinieerde oppervlakken intensiever onderhouden.

Van één enkel toestel tot een heel maaiteam: samen sterk

Het succes van een team hangt af van elk lid. Daarom biedt elk iMow MI 632 M model de best mogelijke prestaties. Voor een optimale doeltreffendheid kunnen ze bijvoorbeeld van richting veranderen als ze een obstakel tegenkomen, zoals een boom. In het geval van hellingen (tot 45%) en zeer steile terreinen reageert het bedieningssysteem door de snelheid te verminderen. De sensoren op het toestel detecteren wanneer het regent, wanneer de batterijcapaciteit laag is of wanneer het werk klaar is. De MI 632 M keert dan terug naar een basisstation, waar het kan schuilen en de accu kan opladen. In teammodus kan elke robotmaaier het basisstation van zijn keuze gebruiken indien het vrij is. De basisstations kunnen ook geplaatst worden buiten de te maaien zone, op een beveiligde plek. Dat is vooral handig in het geval van vrij toegankelijke terreinen, zoals openbare parken of voetbalvelden. Op het basisstation kan de accu van de iMow opladen dankzij de unieke technologie van STIHL.

VIKING iMow TeaM – maaien en mulchen

De bewezen mulchingtechnologie van VIKING is ideaal voor het onderhoud van gazons. Het roterende, robuuste mes maait het gras netjes en nauwkeurig. Het mes met dubbelzijdig geslepen lemmet is bijzonder duurzaam. De draairichting verandert regelmatig, zodat het mes gelijkmatig slijt. Tijdens het maaien wordt het gesneden gras fijngehakt en blijft het op de grond liggen waar het dient als meststof: milieuvriendelijk en efficiënt.

VIKING iMow TeaM – maximale veiligheid

Voor de robotmaaiers is veiligheid fundamenteel, vooral om ongevallen met het scherpe mes te voorkomen. Gevoelige kantelsensoren detecteren doeltreffend wanneer de iMow wordt opgetild: het mes komt dan onmiddellijk tot stilstand. Dankzij de ergnomische draaggreep kunt u het toestel gemakkelijk en in alle veiligheid vervoeren: het mes komt dan automatisch in een positie die de gebruiker niet kan kwetsen.

Meer informatie: www.viking-tuinmachines.nl.

Bron: Stihl