Vorige week maandag 28 augustus is het volledig vernieuwde vraag- en aanbodplatform Varb gelanceerd. “Het systeem kreeg na 26 jaar een geheel nieuwe opzet en dat is best wennen voor de bedrijven die deelnemen aan Varb. Het nieuwe systeem is heel goed ontvangen”, zegt Linda Hoogendoorn-Veelenturf na de eerste week. Het team van Varb kreeg met name reacties op de gebruikersvriendelijkheid, de frisse uitstraling en de nieuwe technische mogelijkheden.

De eerste week is er goed gebruik gemaakt van het Varb. “Er zijn ongeveer 42.000 zoekopdrachten ingegeven in het nieuwe ‘open zoekveld’. In dit zoekveld kunnen gebruikers zoeken op plantnaam, bedrijfsnaam, maat en andere kwaliteiten van de planten. En dit op de 151.000 aanbod regels in het systeem”, aldus Linda Hoogendoorn-Veelenturf.

Efficiënt gebruik

Varb maakt gebruik van moderne technieken en zet in op efficiënt gebruik. Gebruikers hebben toegang tot het systeem met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Hierdoor kunnen zij op iedere pc of mobiel apparaat met een internetverbinding met Varb werken. De nieuwe mogelijkheid om foto’s bij de kweker op te vragen werd de eerste week vele keren gebruikt. Bij een nieuwe opzet hoort ook een nieuwe website, www.varb.nl. Geïnteresseerden kunnen via de website kosteloos een demo account voor het Varb aanvragen.

Platform voor buitengroen

Varb is hét online platform in de sierteelt waar kwekers/aanbieders en handelaren/kopers elkaar vinden. Varb bestaat reeds 26 jaar en kent een kleine 800 deelnemers uit Nederland en België. Het aanbod in Varb wordt breder. Kopers kopen niet enkel boomkwekerijproducten, maar ook vaste planten, perkgoed en bollen. Tientallen vaste plantenkwekers zijn al deelnemer in Varb en hier zit groei in. Ook de handel voor perkgoed en bollen kunnen in de toekomst in Varb worden opgenomen. Het platform verbreedt zich hiermee naar ‘Het platform voor buitengroen’.