Kwekerij Van der Peijl Tuinplanten uit Zundert voert dit jaar consumentgerichte promotie voor de relatief onbekende vlinderhortensia. Onder meer via een PR-campagne en TV-exposure in Eigen Huis & Tuin wordt de consument geattendeerd op de bijzonderheden van de plant.

20141702_vlinder_hortensia_3

Vlinderhortensia

De vlinderhortensia (Hydrangea paniculata ‘Butterfly’) is een pluimhortensia met kenmerkende (pluimvormige) bloemschermen. De grote, witte lokbloemen trekken vlinders aan die zich zo eenvoudig te goed kunnen doen aan de nectar. De licht zoete bloemengeur heeft voor vlinders en libellen extra aantrekkingskracht. De vlinderhortensia is een sterke tuinplant die winterhard is (tot min 30 graden). Behalve voor in de tuin is de plant ook zeer geschikt voor toepassing in bakken op balkon of terras.

Presentatie

Kweker Jean-Pierre van der Peijl: “We hebben de vlinderhortensia vorig jaar onder meer gepresenteerd tijdens de beurs GrootGroenPlus en de reacties van de bezoekers waren daar zeer positief. We hebben het Groenbureau gevraagd om de marketingactiviteiten te begeleiden zodat de bekendheid van de vlinderhortensia bij de consument op een hoger plan wordt gebracht.” Behalve een promotiecampagne heeft Van der Peijl ook een nieuwe, opvallende witte plantenhoes ontwikkeld.

20141702_vlinder_hortensia_2

Activiteiten

Onder begeleiding van marketingbureau Het Groenbureau uit Dongen is een promotiecampagne ontwikkeld. Zo worden er onder de Nederlandse consumentenmedia (zowel op nationaal, regionaal als lokaal niveau) persmappen verspreidt met informatie en beeldmateriaal. Tevens is er een samenwerking aangegaan met Eigen Huis & Tuin (RTL4) waardoor de vlinderhortensia onder andere op zaterdag 24 mei in het populaire tv-programma te zien zal zijn. Later dit jaar is de vlinderhortensia ook vertegenwoordigd op Plantarium 2014.

20141702_vlinder_hortensia_1

Kijk voor meer informatie op www.vlinderhortensia.nl