De komende weken vinden de voorronden van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Op vier plaatsen in het land – Evenementenhal Hardenberg, Nijmegen, Houten en Maasland – nemen teams van jonge leerling-hoveniers het tegen elkaar op om een deelnameplaats te veroveren voor de nationale finale tijdens TuinIdee in Den Bosch.

Foto_Tuinaanlegwedstrijd_1.jpg
bron: Branchevereniging VHG www.vhg.org

Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden de talenten van leerling-hoveniers in de leeftijd tot en met 22 jaar op de proef gesteld. Voor de deelnemers, medeleerlingen en schoolleiders vormen de wedstrijden een stimulans om hoog in te zetten op vakmanschap. Aan de hand van een reële praktijkopdracht moeten de leerlingen laten zien dat ze niet alleen een tuin kunnen aanleggen en daarmee hun toekomstige vak tot in de puntjes beheersen, maar dat ze ook goed kunnen samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen. Een vakkundige jury beoordeelt de aangelegde tuinen.

Foto_Tuinaanlegwedstrijd_2.jpg
bron: Branchevereniging VHG www.vhg.org

De komende voorronden vinden plaats op de volgende locaties en data:
• Groene Sector Vakbeurs Hardenberg; dinsdag 13 januari t/m donderdag 15 januari
• Helicon MBO Nijmegen; vrijdag 30 januari en zaterdag 31 januari
• Wellantcollege Houten; vrijdag 6 februari en zaterdag 7 februari
• Lentiz Maasland; vrijdag 6 februari en zaterdag 7 februari

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de deelnemers te komen aanmoedigen.

Finale op Tuinidee 2015
Aan de vier voorronden nemen in totaal 17 teams van elk twee leerling-hoveniers deel. De vier beste teams vanuit deze voorronden zullen tijdens de beurs TuinIdee, die plaatsvindt van 26 februari tot en met 1 maart 2015 in Den Bosch, strijden om de nationale titel. Het winnende team op TuinIdee mag zich een jaar lang Nederlands kampioen tuinaanleg noemen.

Organisatie
De organisatie van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg is in handen van Branchevereniging VHG en de deelnemende AOC’s. Het Ministerie van Economische Zaken, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarktbeleid, AOC-Raad en Skills Netherlands maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is. Klik hier voor meer informatie.
Foto_Tuinaanlegwedstrijd_3.jpg
bron: Branchevereniging VHG www.vhg.org

Bron: Evenementenhal Hardenberg