Op de beurs Groentechniek Holland, die vorige week werd gehouden, hebben we veel hoveniers gesproken. Eén van de redenen waarom wij als Stierman De Leeuw graag naar de GTH in Biddinghuizen en de Groene Sector Beurs in Hardenberg gaan. Het hele jaar spreken we dealers en dat is geweldig. Maar op deze twee beursmomenten spreken we vooral veel hoveniers en dat vinden wij fantastisch.

De mening van de hovenier is goud waard

Hoveniers zijn eindgebruikers van de machines, gereedschappen en klimmaterialen die wij leveren met tussenkomst van de dealer. De mening van een hovenier over ons assortiment is goud waard. De producent, wij en onze dealer kan nog zo enthousiast zijn over een product, de enige mening die telt is die van de eindgebruiker!

Merken worden groot wanneer gebruikers dit willen. Gek genoeg zegt dit weinig of over de kwaliteit van concurrerende merken. Kijk bijvoorbeeld eens naar merken als Eliet, EGO en Pellenc. Eliet is één van de merken met hoogwaardige kwaliteit, innovatieve machines en altijd met een grote focus op de ergonomie. Een echte topper dus. Iedereen weet dat de houtversnipperaars en (door-)zaaimachines van Eliet ongeëvenaard zijn.

Of kijk eens naar de accugereedschappen van EGO en Pellenc. Merken die met kop en schouders boven de concurrentie uitsteken. Toch zien we nog hoveniers en groenvoorzieners die gaan voor traditionele keuzes.  Kiezen voor merken die bekend zijn en waar ervaring mee is opgedaan.

Jammer, want soms zijn nieuwe merken veel vooruitstrevender dan het bestaande aanbod. Krachtiger en passender.

Dare to be different

Natuurlijk snappen wij ook dat kiezen voor hetgeen u al kent een veilige keuze is. Het gaat tenslotte om een fikse investering en u wilt niet dat uw werk wegens pech wordt onderbroken. Maar waarom dan niet eerst om een demonstratie vragen wanneer het om gedurfde keuzes gaat?

Bij Stierman De Leeuw ondersteunen wij onze dealers bij het geven van demonstraties. Afhankelijk van het type machine en/of de wensen van de potentiele koper kan de demonstratie een hele dag duren.

Wilt u een accubosmaaier een hele dag aan het werk zien? Denkt u dat een uurtje op het terrein bij de dealer onvoldoende bewijs levert? Geen probleem. Wilt u ervaren hoe eenvoudig een Eliet houtversnipperaar door tuinpoorten van kleine tuinen gaat? Ook geen probleem. Neem de stap, durf de uitdaging aan en test eens een nieuwkomer of een merk anders dan dat u gewend bent?

Deel uw mening

En laat het niet bij alleen het uitproberen! Wij van Stierman De Leeuw horen graag wat uw bevindingen zijn. Enerzijds omdat wij daardoor collega hoveniers nog beter kunnen informeren anderzijds, omdat wij uw feedback kunnen melden aan de leverancier. Op deze manier helpen we elkaar en onze branche verder vooruit. En daar gaat het toch om? Samen komen we verder.

Wilt u nu alvast uw mening (over welk onderwerp dan ook) met ons delen? We horen het graag op marja.lelieveld@stiermandeleeuw.nl Het maakt niet uit wat uw mening is. We komen graag met u in gesprek.

Uw kunt onderstaand ook reageren: