Zes werkloze jongeren in Twente worden opgeleid tot hovenier dankzij een leerwerktraject van TRI Noordoost Nederland. Na vijf weken praktijk werden vandaag de getuigschriften uitgereikt en kon een schoolperiode beginnen om hovenier te worden.

Bas van Swigchem van TRI Noordoost kwam met het idee om werkloze jongeren te helpen. Omdat er door vergrijzing en de economische crisis veel mensen nodig zijn in de groene sector ging Van Swigchem in gesprek met onder meer het Leerwerkloket Twente, AOC Oost en Farwick Groenspecialisten.
Bij succes een vervolg

AOC Oost kon een opleiding bieden, Farwick Groenspecialisten regelde de locaties voor de praktijklessen en de gemeenten zochten uit welke jongeren geschikt waren en in aanmerking kwamen voor het traject. Nu deden er zes jongeren mee. Als alles goed loopt wordt het traject nog een keer in gang gezet voor een nieuwe groep werkloze jongeren.

Na vijf weken in de praktijk beginnen de jongeren aan de winteropleiding. Daarbij worden werk en school gecombineerd. Na twee jaar hebben de jongens een MBO 3-diploma en kunnen ze hopelijk aan de slag.