BEURSOPENING DOOR WETHOUDER ANDRÉ WILLEMS GEVOLGD DOOR KEYNOTE SPREKER HANS HOORN

DE OPENBARE RUIMTE ALS CULTURELE BAROMETER VAN EEN STAD

De beurs wordt geopend door André Willems, wethouder en locoburgemeester van Maastricht. In zijn portefeuille heeft hij onder andere Stadsbeheer.

Tijdens de lezing door Hans Hoorn krijgt u vele voorbeelden van geslaagde en met name niet geslaagde pogingen tot het inrichtingen van openbare ruimte in binnen en buitenland. Hieraan is af te lezen hoe belangrijk de ruimtelijke kwaliteit gevonden wordt door gemeenten en hun inwoners. De openbare ruimte is immers niet alleen een visitekaartje die de identiteit, het DNA, van de stad toont, maar is tegelijk ook het scharnier voor stedelijke vernieuwing. Hiervoor draagt slechts 1 partij (de gemeente) als regisseur de eindverantwoordelijkheid.

Visie Hans Hoorn – Stadssocioloog van Maastricht
“In Europa, maar ook in andere delen van de wereld, concurreren steden met elkaar. Ze willen meer investeringen, meer werkgelegenheid, meer inwoners, meer …Om de concurrentie te verslaan, moet een stad aantrekkelijk zijn. Waarmee ik bedoel: verblijfskwaliteit. Die kwaliteit vormt de toegevoegde waarde waardoor mensen zich prettig voelen, thuis voelen. Openbare ruimte is de sleutel en dus een belangrijke vestigingsplaatsfactor. Het is het visitekaartje van een stad, de broedplaats en het vliegwiel van stadsontwikkeling.”

Hans Hoorn is erelid van de ‘Deutschen Werkbund’.

——————————————————————————————

Aanmelden voor deze presentatie? Tijdens het registreren voor uw beurstoegangsbewijs komt u automatisch ‘langs’ de pagina waarop u zich kunt aanmelden voor de sessies.

donderdag 02 juni
10.00 – 10.45
Sessies