Het periodiek keuren van machines is een wettelijke verplichting. In dit bericht informeren we u graag nader over de regels hieromtrent:

  • Inmiddels is de deadline verstreken (eind 2014) dat alle machines en installaties met het bouwjaar van 1996 en ouder (of waarvan het bouwjaar onbekend is) gekeurd dienen te zijn
  • Vóór eind 2015 dienen alle machines met een bouwjaar van vóór 2000 gekeurd te zijn
  • Vóór 22 december 2016 dienen alle motorvatspuiten minimaal 1x gekeurd te zijn en moeten alle installaties van 3 jaar en ouder gekeurd zijn. Deze keuring moet vervolgens elke drie jaar herhaald worden.

Mertens biedt u deze SKL keuringsservice graag aan. Al enkele jaren werken wij namelijk samen met een betrouwbare partner, ACB Solutions, welke erkend SKL keurstation is voor de uitvoering van de periodieke SKL keuringen van motorvatspuiten en andere spuitapparatuur die in de tuinbouw gebruikt wordt. Dit betekent dat ACB Solutions beschikt over de juiste testapparatuur en opgeleide keurmeesters om de keuringen op een goede manier uit te voeren volgens een uniform vastgelegd SKL-keuringsprotocol.

ACB Solutions kan de keuringen zowel uitvoeren op locatie (met mobiele testapparatuur) als in de eigen werkplaats.

Heeft u interesse in een SKL keuring of wenst u meer informatie?

ACB Solutions is te vinden aan de Stationsstraat 125, 5963 AA te Horst, is bereikbaar via telefoonnummer 077 – 398 44 16 of per e-mail: info@acb-solutions.nl.

Meer informatie is ook te vinden op de website van ACB: www.acb-solutions.nl.