Wijziging btw-nummer, heb jij alles up-to-date?

door | 14 dec 2019 | Hoveniersbranche

Heb jij een eenmanszaak en heb je ook je btw-nummer op het briefpapier en website vermeld? Dan moet je dit per 1 januari a.s. aanpassen, want de Belastingdienst heeft alle eenmanszaken een nieuw btw-identificatienummer geven. De wijziging moet het risico van identiteitsfraude verminderden.

Wat moet je doen:

  • Vervang het btw nummer op je facturen, briefpapier en eventueel ander drukwerk
  • Vervang het btw nummer op je website
  • Geef het nieuwe btw-identificatienummer door aan je boekhouder of accountant
  • Pas je btw-nummer aan in je administratiesoftware voor facturen

Maak je extra kosten door deze wijziging?
Voor ondernemers kan deze wijziging het bestellen van nieuw briefpapier betekenen. Het huidige briefpapier is immers waardeloos geworden met de vermelding van het BSN gerelateerde BTW-nummer. De kosten van nieuw briefpapier mogen wel als aftrekpost opgevoerd worden.

Ben je eigenaar van een B.V. of V.O.F.? Dan verandert er bijna niets. Het btw-nummer wordt voortaan omzetbelastingnummer genoemd. Dit is het nummer zonder ‘NL’ ervoor. Je blijft dit nummer gebruiken zoals je gewend bent – alleen de naam verandert.
Het btw-identificatienummer voor een fiscale eenheid blijft ongewijzigd. Het omzetbelastingnummer is namelijk hetzelfde nummer zonder ‘NL’ ervoor.

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...