Nieuwe internationale, digitale planteninformatie

Aalsmeer, 20 februari 2013 – Wikiplant is een nieuwe, objectieve database van binnen- en buitenplanten die in Nederland verhandeld worden. In de database kan efficiënt worden gezocht op de verschijningsvorm van de plant en op de toepassingsmogelijkheden. Daarnaast kan worden gezocht op eventuele extra functies van planten zoals luchtzuivering en geluiddemping. De database is een nuttig instrument voor plantenveredelaars, groothandel en retail. Voor iedereen die werkt met planten maar geen kenner is, zoals stylisten, decorateurs, (binnenhuis)architecten, office managers of media is het ook een handige hulp. Wikiplant is ontwikkeld door Ki Plant Concept BV met een eenmalige bijdrage van het Productschap Tuinbouw.

Objectief en compleet
Wikiplant bevat alle kamer-, terras- en tuinplanten die in Nederland beschikbaar zijn. De database is onder meer te gebruiken als incidentele vraagbaak of kan permanent geïntegreerd worden in eigen informatiesystemen. De plantendatabase is opgebouwd in drie delen: kenmerken, beeld en achtergrondinformatie inclusief verzorgingstips. Per plant worden twintig kenmerken genoemd. Voor optimale plantherkenning wordt een vrijstaande productfoto, een detailfoto en een sfeerfoto getoond. De achtergrondinformatie vertelt over herkomst, ontwikkelingen rond het product en bevat bovendien veel praktische verzorgingstips. Door een slimme softwarekoppeling kan elke gebruiker plantinformatie uit Wikiplant samenvoegen met actuele prijzen en beschikbaarheid.

Toegang
Na aanvraag van een gebruikersnaam en wachtwoord via www.wikiplant.nl heeft men toegang tot Wikiplant. Behalve in het Nederlands is Wikiplant ook beschikbaar in de Franse, Duitse, Engelse en de Italiaanse taal.