In Nederland, Duitsland, Engeland en Canada zijn vier klassen de gelukkige winnaar van de Gouden Bloembol 2018. Deze award hebben zij gewonnen door mee te doen aan de bloembollencampagne Bulbs4Kids.

Bulbs4Kids

De vier klassen ontvingen De Gouden Bloembol 2018, omdat ze zich vorig jaar, samen met 2.450 andere klassen uit Nederland, Duitsland, Engeland en Canada, inschreven voor de bloembollencampagne Bulbs4Kids. Dit is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om hen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen.

Wedstrijd

Aan deelname aan de Bulbs4Kids-campagne zat een foto- en videowedstrijd verbonden om het planten van de bloembollen nóg spannender te maken. Door het inzenden van foto’s en video’s maakten alle deelnemende klassen kans op de Gouden Bloembol 2018. Er zijn  meer dan 1.000 inzendingen ingestuurd. Per land kon er maar 1 de gelukkige winnaar zijn. De winnende klassen zijn:

  • Nederland: Protestants Christelijke Basisschool Het Kompas (groep 4) in Krimpen a/d IJssel
  • Duitsland: Grundschule “Am Mühlberg”  (Klasse 4) in Landsberg
  • Engeland: Ocklynge Junior School (Class 3H) in Eastbourne  
  • Canada: Fairview Elementary School (Grade 1) in Maple Ridge

De winnende klassen ontvangen de bokaal De Gouden Bloembol Award 2018, een certificaat voor in de klas, een certificaat voor ieder kind om mee naar huis te nemen en een presentje.

Verrassingspakket Gouden Bloembol 2018

Verrassingspakket Gouden Bloembol 2018

Inschrijven nieuw seizoen

Ook meedoen aan Bulbs4Kids? De inschrijving voor het nieuwe seizoen van Bulbs4Kids is geopend en er zijn nog pakketten beschikbaar. Meesters en juffen schrijven hun klas hier in voor een gratis bloembollenpakket. Zij krijgen hier een bevestiging van en ontvangen in het najaar, als het plantseizoen begint, het Bulbs4Kids-bloembollenpakket. Let wel op, want aan deelname zijn voorwaarden verbonden; de bloembollenpakketten zijn geschikt voor kinderen van 6-12 jaar (groep 3 t/m 8), de bloembollenpakketten worden alleen weggegeven aan basisscholen in de deelnemende landen, er wordt 1 pakket per basisschool weggegeven, en op is op.


 

Initiatief iBulb

Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotieorganisatie voor de bloembollensector.