Op donderdag 9 februari vindt de Zuid-Nederlandse Groendag plaats in Den Bosch. Een dag voor en door vakmensen met als centraal thema: Groeiend in Groen.

De inleiding van de Zuid-Nederlandse Groendag wordt dit jaar verzorgd door Geer van der Veer. Na de centrale inleiding kunnen de bezoekers in twee rondes kiezen uit een aantal interessante workshops rond het thema. Tevens is er een pitch van een viertal studenten van de studierichting Tuin- en landschapsmanagement aan de HAS Hogeschool. Zij hebben een individuele onderzoeksopdracht uitgevoerd met betrekking tot een actueel en innovatief onderwerp en presenteren in 10 minuten de essentie van hun onderzoek. Daarnaast is er ruime gelegenheid om te netwerken en voor het opdoen van inspiratie.

Virtual reality (VR): Multi efficiënt als ontwerpmedium voor tuinen en parken.

Door: Hans Gageler (TSD)
Deze interactieve workshop neemt u letterlijk mee in een virtuele werkwijze die een voorsprong betekent in uitwerking en overdracht van creatieve ideeën. De laatste stand van zaken omtrent ontwerptools en “virtual reality presentation” wordt gepresenteerd op een wijze die voor iedere geïnteresseerde goed te volgen is.

Kunnen we leren van consumentenmarketing?

Door: John Korsten (Drops)
De maatschappij van tegenwoordig en groen, gaat dat samen en hoe dan? Wie speelt welke rol in de groene ruimte? Hoe betrek je de omgeving bij je organisatie? Welke maatschappelijke ontwikkelingen en trends spelen er in onze omgeving? En kan onze sector daarvan leren? Door middel van praktische voorbeelden en prikkelende vragen, neemt John Korsten u in zijn workshop mee in de dynamische wereld van consumentenmarketing.

Big data. Nut of noodzaak?

Door: Paul van der Donk (HAS)
De kwaliteit van het groen, de hoogte van het gras, of een beplanting ‘voldoet’, het was tot voor kort de technische staat die dit bepaalde. Nu zien we steeds meer dat techniek niet meer leidend is maar juist het gebruik van de openbare ruimte en de tevredenheid van de gebruikers. Een andere vraag en een andere output vraagt om ander input. Waar baseert u uw opgave op? Welke informatie heeft u nodig om de opgave te bepalen? En hoe meet u of de inzet efficiënt is geweest? Welke data is dus nodig

Duurzaamheid als groeikans

Door: Vincent van Rijsewijk (PEP)
Duurzaamheid is een gevleugelde term in alles wat we zowel privé als zakelijk ondernemen. Alles moet duurzamer, dus ook de inrichting en het beheer van tuinen en de openbare ruimte.
Maar wat betekent dat nu voor hoveniers, groenvoorzieners en andere groenprofessionals? In deze workshop duiken we in duurzaamheid en de kansen en uitdagingen die dat voor de groenprofessional met zich meebrengt.

Voor meer informatie en aanmelden: www.zngd.nl.