Op dit moment liggen de tuincentra vol met zomerbollen. Maar ook de supermarkt, de bouwmarkt en de online shops hebben een leuk assortiment. Maak dus op tijd uw keuze uit de bollen die de zomertuin extra kleur geven! Zomerbollen zijn er in vele soorten en maten. Sommige zijn uitermate geschikt voor potten, andere juist zeer geschikt als borderplant.

Uitbundige kleuren
Zomerbloeiende bolgewassen staan bekend om hun vele fantastische kleuren. Daarom is het geen moeilijke keuze om zomerbollen te kiezen voor de zomerborder. Alle kleurstellingen zijn te vinden in diverse hoogtes en bloemvormen. Ze laten zich makkelijk combineren met de bestaande beplanting. In de zomer gaan de meest uiteenlopende kleuren samen als in een wilde bloemenweide. Laat de zomer maar komen!

31032014_zomerbollen2

Zomerbol van het jaar 2014: Dahlia ‘Dinner Plate’ collectie
De Dahlia ‘Dinner Plate’-collectie is gekozen tot zomerbol van het jaar – en dat is niet voor niets. De bloemen maken indruk en ze zijn ongelooflijk groot en dat is nu net de trend dit jaar. De zomer mag uitbundig zijn, liefst met een nostalgisch tintje; een trend waarbij de ‘Dinner Plate’-dahlia’s perfect aansluiten. ‘Dinner Plate’ is een exclusieve collectie, gekozen uit de groep decoratieve dahlia’s. Ze zijn geselecteerd om hun extra grote en massieve bloemen, met een doorsnee van tot wel 30 cm. Alle dahlia’s zorgen vanaf juli voor uitbundig veel kleur in de tuin en dat bloeien gaat door tot aan de vorst; dus vaak tot in november.

31032014_zomerbollen3

Hoe te planten

  • Plant zomerbollen in de maanden april/mei.
  • Zomerbollen groeien het liefst op zonnige plekken.
  • Geef de grond wat lucht door te harken en verwijder onkruid en kleine stenen. Plant de bollen voorzichtig in de grond.

Dahlia’s staan ook graag in de zon. Dat kan in de border, maar ze zijn ook heel geschikt voor potten op het terras of op het balkon. Ze willen dan wel graag in een royale, ruime pot worden gezet met voldoende potgrond om te groeien.

31032014_zomerbollen4

31032014_zomerbollen5