Met stralende zon en onder zeer grote belangstelling is afgelopen weekend de expositie BuitenGewoonVilt in De Tuinen van Appeltern geopend. Voor het eerst in het 26-jarig bestaan van de ViltKontaktGroep, de Nederlandse Viltvereniging, werden 27 kunstwerken in een buiten tentoonstelling bij elkaar gebracht.

De tentoonstelling toont dat de beeldende en technische kwaliteiten van vilt veel groter zijn dan menigeen denkt. De kunstwerken zijn dan ook erg gevarieerd: van heel klein tot monumentaal. In felle kleuren tot stemmige natuurtinten. Van fragiel tot robuust. Van louter vilt tot vilt met ijzer en/of hout. En wat te denken van een creatie waarin zowel planten als zaden zijn verwerkt die gedurende de tentoonstelling op een verrassende manier zullen ontwikkelen.

 

De kunstwerken werden vakkundig beoordeeld door een onafhankelijke jury. De prijswinnaars zijn: 1e prijs: Rraak (Viola Holman, Meta Geerts, Karin Goeman, Regina Wieling en Reina Visser) met: DAO- de weg; 2e prijs: Lilian van den Einden met ‘We are one, but not the same’; 3e prijs: Annie Veldkamp met ‘Wereldbol’. De tentoonstelling laat duidelijk zien dat vilten objecten in de natuur een grote meerwaarde kunnen hebben. Iedereen met belangstelling voor de combinatie natuur (de prachtige tuinen) en cultuur (de kunstwerken), moet zeker een kijkje gaan nemen op deze buitengewone expositie. Dat kan de hele zomer.

Zeer feestelijke opening expositie BuitenGewoonVilt

Tentoonstelling BuitenGewoonVilt