Zwolse stadstuin mooiste tuin van het jaar 2019

door | 20 feb 2019 | Hoveniersbranche

Zwolle – De stadstuin van Zwollenaren Robert Walgien en Gerjan Stamen is uitgeroepen tot de  winnaar van de publieksprijs tijdens de ‘Tuin van het jaar 2019’ verkiezing. De tuinencompetitie wordt jaarlijks georganiseerd door branchevereniging VHG.

De tuin is ontworpen door tuinontwerper Jacqueline Volker uit Hasselt. Hoveniersbedrijf Ed Bijker uit de Vinkenbuurt legde de tuin vervolgens aan.

Ed Bijker is ontzettend blij met deze prijs. “Het is de prijs der prijzen in hoveniersland,” vertelt hij. “Het is dan ook een hele eer om deze onderscheiding te winnen. Een kroon op ons werk. Ik wil iedereen die op onze tuin heeft gestemd dan ook ontzettend bedanken.”

Stadstuin Zwolle

Het gaat om een kleine maar sfeervolle stadstuin in Zwolle, waar binnen naar buiten wordt gehaald. “Een enorm cliché, maar het is gewoon echt zo”, vertelt Ed Bijker. “Dit effect wordt onder andere bereikt door de houten vloer die vanuit binnen helemaal doorloopt tot achterin de tuin. En doordat er twee muurtjes zijn geplaatst in de tuin, kunnen de trotste eigenaren er heerlijk beschut zitten, ondanks dat ze aan een drukke weg wonen.”

Planten maken de tuin

Volgens Ed was het een leuke en passende opdracht. “”Deze tuin pas écht bij ons als groene hovenier. Bij Ed Bijker geloven we er namelijk in dat planten de tuin maken. Tegenwoordig worden veel stadstuinen bestraat, waardoor al het groen verdwijnt. Natuurlijk bestraten wij ook, maar het moet wel in verhouding zijn.”

 

Bron: rtv Focus Zwolle

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...