Vereniging Groei & Bloei organiseert van 14 tot en met 21 juni de Nationale Tuinweek 2014. De grootste tuinvereniging van Nederland en België wil hiermee meer mensen enthousiasmeren om actief te gaan tuinieren met bloemen en planten. In Nederland en Vlaanderen worden die week talloze ‘groene’ initiatieven genomen: van plantenmarkten en tuinenfietstochten tot workshops, lezingen, natuur-educatiewandelingen en rondleidingen door (moes)tuinen en parken.

‘Tegel eruit, plant erin’
De Nationale Tuinweek 2014 start met de actie ‘Tegel eruit, Plant erin’, een initiatief dat Nederland letterlijk groener maakt – steen voor steen! Consumenten kunnen een tegel uit hun tuin lichten en ruilen voor een plant, die ze vervolgens op de lege plek zetten.

Landelijke kick-off
De landelijke kick-off vindt plaats in de week vòòr 14 juni. In het oude stadscentrum van Delft zal de eerste tegel gelicht worden en wordt een plant gepoot door een nationale bekendheid. Dit zorgt voor veel aandacht in de pers voor de feitelijke kick-off (de inruilactie) op zaterdag 14 juni en alle activiteiten die in de Nationale Tuinweek 2014 volgen.

Lokale activiteiten
De landelijke kick-off wordt gevolgd door een landelijke inruilactie op zaterdag 14 juni. De afdelingen Groei & Bloei organiseren deze actie lokaal, bijvoorbeeld met een plaatselijke bestuurder of een lokale bekendheid die de aftrap geeft. Vervolgens zijn er van 14 tot en met 21 juni allerlei activiteiten door heel Nederland en Vlaanderen. Kijk hier voor een uitgebreide agenda. De week wordt feestelijk afgesloten met het Open Tuinenweekend, waarin meer dan 1000 trotse tuinbezitters hun tuin gratis openstellen voor publiek.

Hier leest u meer informatie.

Bron: VHG