Het is weer tijd om bloembollen te planten. Dit najaar leren tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland en Canada, hoe en wanneer ze dit moeten doen via een bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Anderhalf miljoen bloembollen
In de week van 6 november ontvangen maar liefst 2.450 basisschoolklassen, verdeeld over 4 landen, een Bulbs4Kids-pakket. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er bijna anderhalf miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant. En nog belangrijker: al deze 2.450 klassen leren dankzij het Bulbs4Kids-lesmateriaal op een leuke en educatieve manier bloembollen kennen.

Hoe het werkt
Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes voor de kinderen en lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2018.

 
Internationaal
Bulbs4Kids is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal schoolprogramma. De 2.450 bloembollenpakketten worden verdeeld over 4 landen: 400 pakketten zijn bestemd voor Nederlandse basisscholen, 1.050 voor Duitse basisscholen, 850 voor Engelse basisscholen en 75 voor Canadese basisscholen. Deze scholen hebben zich vanaf mei tot augustus ingeschreven. Op www.bulbs4kids.com is te zien welke basisscholen dit zijn.

Groen is gezond
Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van de natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2.450 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen, zodat kinderen met elkaar bloembollen kunnen ontdekken.

Initiatief van iBulb
Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotieorganisatie voor de bloembollensector.