Boomkwekerij Darthuizer uit Leersum introduceert Kleur & Fleur, een nieuw groenconcept dat jaarrond voor een fleurige en kleurrijke uitstraling zorgt van de openbare ruimte, bedrijfstuin of park. Fleur en Kleur is naar eigen wens samen te stellen en biedt volledige ontzorging van aanleg en onderhoud tot het beheer. Uitgangspunt is een optimale uitstraling in zowel voorjaar en zomer als in herfst en winter. De juiste toepassing van zowel vaste planten als sierheesters met daarbij een optimale grondbewerking maakt dit totaalconcept uniek.

Groenconcept

Het groenconcept bestaat uit een combinatie van vaste planten en heesters, maar is tevens uit te breiden met bijvoorbeeld bloembollen of éénjarigen. De beplanting wordt op basis van de wensen van de opdrachtgever en locatieomstandigheden op maat gemaakt. Darthuizer is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud (1 tot 5 jaar). De (standaard) grondverbetering bij aanleg zorgt voor een optimale start en gaat onkruidvorming tegen. Darthuizer geeft garantie bij onverhoopt inboeten.

Kleur & Fleur

Burgerparticipatie

Arnoud Oortwijn van Darthuizer: “Met Kleur & Fleur bieden wij totale ontzorging voor de opdrachtgever.  Door vooraf duidelijkheid te geven over de zowel de kosten voor aanleg als wel de kosten voor het beheer weet de opdrachtgever altijd waar hij aan toe is. Met daarbij de garantie voor een optimale uitstraling.  De slimme combinatie van sierheesters en vaste planten zorgt jaarrond voor visueel aantrekkelijke percelen en daarnaast ook nog eens voor biodiversiteit dankzij de keuze van bij- en vlindervriendelijke planten. Ons Kleur & Fleur-concept geeft ook uitstekende mogelijkheden voor burgerparticipatie.”

Milieukeur

Boomkwekerij Darthuizer is specialist in heesters, vaste planten, bosplantsoen, rozen en bomen speciaal voor de openbare ruimte. De Leersumse kweker heeft onder meer de certificaten ISO 14001 (milieu) en ISO 9001 (kwaliteitsborging). Op het gebied van producten voldoet Darthuizer aan de eisen voor duurzame teelt en bezit het productcertificaat van Milieukeur. Voor de opkweek van planten maakt Darthuizer tevens gebruik van biologisch afbreekbare potten.

Meer informatie via www.darthuizer.nl of telefoon 0343 473 777.

Op foto 1: Rosa ‘Lupo’,  Buddleja ‘White Chip’, Nepeta ‘Six hills Giant’ en Spiraea japonica ‘Genpei’.

Op foto 2: Hydrangea paniculata, Hosta en Allium.