Afgelopen weekeinde opende, met stralend weer en onder het genot van een hapje en een drankje, een nieuwe editie van het Tuinenfestival Appeltern. Deze 8ste aflevering heeft als thema het begrip ‘Gevangen’. Op verschillende manieren hebben de geselecteerde ontwerpers dit uitgewerkt, of abstract en overdrachtelijk; of concreet en letterlijk. Men kan opgesloten zitten in een sociale gevangenis, of in zichzelf, of in de eigen schaamte, of in andere belemmeringen die een mens tegenhouden om zich vrij te voelen en zichzelf te ontwikkelen. Dat dit uitgerekend in een tuinenwereld tot uitdrukking komt, is wel heel bijzonder en onverwachts. Het levert verschillende unieke en kunstzinnige tuinen op, die doen denken aan artistieke installaties.

Het 350-koppige publiek reageerde dan ook zeer enthousiast en bleef lang napraten en becommentariëren. 

Het gehele seizoen zullen de 8 creaties van Nienke Plantinga, Angelique Nossent, Sjaak Willemstein,  Laura Knoops, Jan-Hein Moors, Connie Ettema, Caroline Thomas en Evelien Beukema te zien zijn in De Tuinen van Appeltern.

De kracht en eenheid van deze 8 ontwerpers is misschien wel het gevolg van een samenwerking die begon in een workshop waarin is gewerkt aan de totstandkoming van deze ontwerpen en waarin men tegelijkertijd elkaar heeft leren kennen en appreciëren.

Daarom staan deze zomer twee nieuwe sessies van dergelijke workshop op de agenda. Men kan intekenen voor 3 en 12 juli 2017 óf voor 1 en 8 augustus 2017. De kosten hieraan verbonden bedragen 50 euro (exclusief BTW) voor beide dagen. Lunch is hierbij inbegrepen.

Deelnemers die uit deze workshop doorgaan, worden opgeroepen om in september 2017 aan de definitieve selectiedag deel te nemen. Men kan zich aanmelden via DEZE LINK of neem contact op met Marian Drost, 0487-579202.