“Iedere werkgever in Nederland moet persoonlijke beschermingsmiddelen gratis beschikbaar stellen. Zelfs wanneer het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen wettelijk niet verplicht is “ Klaar met de regelgeving. Nu ons gezonde verstand: Veilig werken in het groen is primair uw eigen verantwoordelijkheid. Maar als Stierman De Leeuw maken wij het u graag makkelijk om deze middelen aan te schaffen, want u wilt ’s avonds toch ook weer veilig thuis komen?
Goed onderhoud
Uw machines en gereedschappen krijgen vast elke winter een onderhoudsbeurt. Maar controleert u ook de middelen die u persoonlijk beschermen? Middelen die kwetsbare en vitale lichaamsdelen (denk aan handen, ogen, oren, voeten enz.) beschermen tijdens het werk.
En horen daar ook de middelen bij die beschermen tegen de zogeheten lage risico’s? Weet u eigenlijk welke middelen in deze categorie vallen? Een eenvoudige vuistregel is dat dit artikelen zijn die, wanneer zij falen bij de bescherming, slechts een gering en/of oppervlakkig letsel opleveren. Denkt u bijvoorbeeld aan werkhandschoenen of regenkleding.
Als er een categorie lage risico’s is, is er natuurlijk ook een categorie middelhoge risico’s. Middelen uit deze categorie moeten minimaal voldoen aan de bepalingen volgens de EG richtlijn 89/686/EEG. Zij hebben een technisch dossier bij de fabrikant en een typekeur. In deze categorie vallen producten als veiligheidshelmen en -brillen.
De zwaarste categorie is 3. Dit gaat om complexe middelen tegen hoge risico’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een harnas om te klimmen. Overigens hebben producten uit deze categorie een technisch dossier, een typekeur en zij zijn geproduceerd onder een door de EG erkend kwaliteitsborgingssyteem.
Veiligheidsschoenen kennen we wel!
Sommige veiligheidsmiddelen zijn populairder dan andere. Welk percentage werkt nog zonder veiligheidsschoenen of – laarzen? Bijna niemand toch. Maar welk percentage werkt zonder gezichtsbescherming? ……..veel te veel toch? Want die helmen en vizieren zitten zo warm, ze schuren, ze………….. Hou maar op met alle smoesjes. Tegenwoordig is het materiaal zo ontwikkeld dat er voor iedereen wel een prettige gezichtsbeschermer te vinden is. Er zijn zoveel merken en modellen. Stop met smoesjes!
Een oude bekende
Bij Stierman De Leeuw hebben we een breed pallet aan merken. Kent u bijvoorbeeld Bata Industrials, Bickz, Peltor 3M, Tegera, Sticomfort, SIP Protection, of Fento? Wij zoomen even in op een oude bekende. Sticomfort zaagkleding. Een toonaangevend merk sinds de jaren 80. Een merk met het meest complete aanbod in zijn soort en met pasvormen die buitengewoon goed passen bij de pasvorm van de Nederlandse gebruiker. En echt, …. zo handig in het werk met haar moderne materialen, ruime matenreeks (van 46 – 64), unieke bi-strecht Forstflex 6 zaaginleg met een vierzijdige rek tot 15%, voorgevormde slijtvaste en waterdichte Cordura kniestukken, een waterdicht Cordura zitvlak, afsluitbare zakken met een hoge kwaliteit Salmi ritssluiting en een Microfaser buitenstof.
Wij gaan u niet verder overtuigen. Dat kunt u heel goed zelf doen.
- Start om te beginnen eens met het goed controleren van uw persoonlijke beschermingsmiddelen.
- Neem daarna eens contact met onze vertegenwoordiger Bram ( 06-19039127 – bram.vanberkel@stiermandeleeuw.nl ).
Een oude bekende van u, want Bram werkte tot voor kort bij het Safety Centre. Bram heeft ‘zijn’ merken, kennis en ervaring in persoonlijke beschermingsmiddelen meegenomen naar ons. Hij gaat graag met u in gesprek. De uitnodiging staat! Pakt u de werkhandschoen op?