Accountants- en belastingsadvieskantoor Koopman & Co uit Breezand heeft een groen dak aan laten leggen. Een telekraan tilde circa 1.400 Mobiroof sedumcassettes het dak op. Mobilane-dealer Co Hollander van Hollander Hoveniers uit Breezand: “Dit is een bijzondere klus. Het platte dak van 400 m2 is voorzien van een bitumen dakbedekking. Daardoor kan tijdens de zomermaanden de temperatuur op de bovenste verdiepingoplopen tot dertig graden Celsius. De twintig werkplekken op die verdieping zijn nauwelijkskoeler te krijgen doordat het airco-systeem te warme lucht aanzuigt.” Het sedumdak van Mobiroof biedt een oplossing omdat de temperatuur op de bovenste verdieping tijdens zomerse dagen aanzienlijk lager gaat uitkomen.

Energiekosten
Accountant Ricus Winnubst van Koopman & Co: “Wij zijn erg blij met deze groene oplossing en gaan er vanuit dat onze mensen nu het hele jaar door comfortabel kunnen werken. Het mooie van dit groene dak is ook dat de levensduur van het bestaande dak wordt verlengd. Daarnaast levert het sedumdak een bijdrage aan de biodiversiteit in Breezand. Bloemetjes en bijtjes boven onze hoofden. Waar vind je het?” Een andere belangrijke overweging van het Breezandse accountants- en belastingadvieskantoor is dat berekeningen laten zien dat de energiekosten voor koeling en verwarming van het gebouw flink lager komen te liggen.

Mobiroof
De piekbelasting van de afvoer van hemelwater op het gemeenteriool wordt door het door het groene dak afgevlakt. De waterbuffercapaciteit van de vernieuwde Mobiroof sedumcassettes is twintig liter per m2. Dat is aanzienlijk meer dan bij veel alternatieve extensieve dakgroenoplossingen. Volledig verzadigd zorgen de sedumcassettes voor een maximale dakbelasting van slechts 58 kg per m2. Na het aanbrengen van wortelwerend doek en een viltlaag ging de aanleg van de sedumcassettes razendsnel door het handige kliksysteem. Omdat het in Breezand ‘pittig’ kan waaien zijn de buitenranden van het dak afgewerkt met extra grof grind.

Meer informatie over het Mobiroof-systeem is te vinden op www.mobilane.nl