Grote precisie, hoge snijsnelheid, krachtensparende ergonomie, langdurig accuvermogen, gemakkelijk onderhoud en een lange levensduur: de nieuwe accutakkenschaar STIHL ASA 85 heeft alles wat nodig is voor professioneel gebruik.

In een handomdraai professioneel takken snoeien!

Oktober 2014 – Dat is veelzijdigheid: de takkenschaar STIHL ASA 85 is alweer de elfde mogelijke toepassing van het STIHL accusysteem. Dit zeer precies werkend krachtpakket snijdt glad en moeiteloos takken met een diameter tot 45 mm door. De elektronische selectie van diverse lemmetopeningen gaat heel gemakkelijk. Deze machine voert zelfs intensieve snoeiklussen van hard hout krachtensparend en met een gelijkmatige, hoge kwaliteit uit – als het nodig is urenlang. Zolang presteert de aanbevolen STIHL lithium-ionaccu AP 180 met vol vermogen.

Grote precisie, hoge snijsnelheid, krachtensparende ergonomie, langdurig accuvermogen, gemakkelijk onderhoud en een lange levensduur: de nieuwe accutakkenschaar STIHL ASA 85 heeft alles wat nodig is voor professioneel gebruik. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn snoeiwerk en onderhoud in tuinen, parken, wijngaarden, boomgaarden en boomkwekerijen. De accu AP 180 biedt voldoende energie voor een volledige werkdag. De ASA 85 kan bovendien ook worden gebruikt met alle andere accu’s van het STIHL accusysteem.

Precisie en kracht – elektronisch gestuurd

De STIHL ASA 85 is consequent afgestemd op de behoeften van professionele gebruikers en richt al zijn kracht op het snel en precies doorsnijden van takken tot 45 mm diameter. Als de diameter kleiner is, kan de gebruiker de snijopening elektronisch verkleinen tot 70, 60 of 50 procent. Dat spaart arbeidstijd en accu-energie. Als u kort dubbelklikt op de schakelhendel, beschikt u weer over de volledige lemmetopening.

De bediening gebeurt via de elektronische bediening. Hier kunt u ook de twee snijstanden, impulssnede en proportionele snede, instellen. Bij de proportionele snede beweegt het lemmet proportioneel ten opzichte van de hendel, voor een maximale controle. Bij de impulssnede sluit het lemmet meteen als u de hendel bedient, net als bij een pneumatische takkenschaar.

20141020_stihl_accu_takkenschaar_ASA_85accutakkenschaar accutakkenschaar

De accutakkenschaar STIHL ASA 85 voert intensieve snoeiklussen van hard hout krachtensparend en met een gelijkmatige, hoge kwaliteit uit – als het nodig is urenlang.

Ergonomisch ontwerp voor langdurig dragen en bedienen

De accu wordt in een comfortabele, rugzak meegedragen. Ook bij langdurig werken worden uw rug en uw energie gespaard, door de optimale gewichtsverdeling van het accudraagsysteem. De bediening is bevestigd aan de heupgordel, en is dus steeds binnen handbereik. Voor extra veiligheid geeft een geluidssignaal de bedrijfstoestand aan. Wat de schaar zelf betreft, zorgen vooral de ergonomisch gevormde greep en de op het lichaam aansluitende kabelgeleiding voor een vlot en efficiënt werkproces. De nieuwe STIHL ASA 85 is gemakkelijk te bedienen, zowel door rechts- als linkshandigen. Praktisch: indien er andere klussen tussendoor komen, kunt u de takkenschaar heel gemakkelijk meedragen in een houder op uw linker of rechter heup.

Doordacht serviceconcept voor kwaliteit en een lange levensduur

Het lemmetstelsel van de STIHL ASA 85 is nauwkeurig instelbaar met een instelmoer en -sleutel. Dat zorgt voor de snijkwaliteit die professionals verwachten. De lemmetafdekking is in de servicemodus bovendien stapsgewijs elektronisch regelbaar. Bij vervanging en onderhoud van een lemmet hoeft u bijna niets handmatig te doen. De aluminium behuizing beschermt het binnenwerk optimaal tegen vuildeeltjes en zorgt zo voor een langere levensduur.

De koffer met de accutakkenschaar STIHL ASA 85 plus het draagsysteem is verkrijgbaar in de vakhandel.