Power Plant ingezonden door studenten van het Wellantcollege uit Delft en Amazingworld van Van der Velde Waterplanten bv uit Bleiswijk zijn uitgeroepen tot Beste Idee Plantarium 2016.

Voor de verkiezing Beste Idee Plantarium 2016 waren er 14 inzendingen. Drie in de categorie studenten en 11 in de categorie bedrijfsleven. De jury was erg enthousiast over de inhoud en de kwaliteit van de pitches die op woensdag en donderdag door de inzenders zijn gegeven.

Categorie studenten

De winnende innovatie in de categorie studenten is Powerplant, een plantenmuur waarmee energie kan worden opgewekt voor het opladen van een mobiele telefoon. Over Power Plant had de jury het volgende oordeel: Power Plant is een mooie innovatie en zal zeker door bedrijven als eyecatcher in de hal of ontvangstruimte worden neergezet. Het levert stroom op voor het opladen van een smartphone, en werkt positief voor het imago dat het bedrijf voor duurzaamheid en innovatie wil uitstralen. Het geeft op een ludieke en innovatieve manier aan dat het bedrijf investeert in MVO/duurzaamheid.

Wellantcollege MBO Power Plant

Categorie bedrijfsleven

In de categorie bedrijfsleven werd Amazingworld van Van der Velde Waterplanten bv eerste. Met Amazingworld maken kinderen op een speelse manier kennis met de natuur. “Het is een mooi totaalconcept waar goed over is nagedacht en dat is toegespitst op een specifieke doelgroep: kinderen. Het past in het cadeausegment en is zeker bedoeld voor het funshoppen. Dat de planten in de Swampworld ook nog muggen vangen is een mooie bijkomstigheid waar mee gescoord wordt”, aldus de jury.
De jurering voor het Beste Idee van Plantarium 2016 was in handen van Michiel Gerritsen en Ferry Fase namens de Greenport Boskoop, Iwan Kleiweg van Rabobank en Erik Carree van Vereniging Ondernemers Alphen aan den Rijn. De ideeën zijn op diverse criteria beoordeeld. De studenten ontvingen een cheque ter waarde van € 1.000,-. Van der Velde Waterplanten ontving een PR-pakket ter waarde van dit bedrag.

Amazingworld

Plantarium 2016 wordt gehouden van 24 t/m 27 augustus 2016 in het Plantariumgebouw op het Internationaal Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.