Den Bosch, 14 april 2014 – Annemarie Jorritsma opent op vrijdagochtend 9 mei de tiendaagse wereldexpo van bloemen en planten. De FLORALIËN, met een oppervlakte van 40.000 m2, worden voor het eerst in Nederland gehouden in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Annemarie Jorritsma is voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en burgemeester van Almere, waar in 2022 de Floriade plaats vindt.

Groen belangrijk

Met de opening geeft Annemarie Jorritsma het belang aan van bomen, planten en bloemen in onze leefomgeving. Tijdens de openingsplechtigheid zal hoofdontwerper Niek Roozen een korte toelichting geven op de FLORALIËN en zal een internationaal kinderkoor een lied uit de musical ‘Plants & Fairytales’ ten gehore brengen.

Gezond

Van 9 tot en met 18 mei is de expositie geopend voor het publiek. Behalve op volwassenen richten de FLORALIËN Nederland zich ook op kinderen door hen te laten ervaren hoe levend groen bijdraagt aan een gezond leefklimaat. Zo is er een vlindervriendelijk thema, een educatieve speurtocht en zijn er smaaklessen met biologische kruiden en groenten uit de tuin.

Vakavonden

Overdag is de expositie geopend voor het publiek. ’s Avonds zijn er speciale avonden voor professionals.

  • 12 mei: Horeca- en Recreatiesector i.s.m. RECRON en Euro Toques
  • 13 mei: Tuincentra en hoveniers i.s.m. Tuinbranche Nederland en VHG
  • 14 mei: Bloemisten i.s.m. VBW
  • 15 mei: Gemeenten en overheden i.s.m. Stadswerk
  • 16 mei: Groothandel en retailketens i.s.m. KMLP en VGB

VIP arrangementen

De FLORALIËN bieden van vrijdagavond 9 mei tot en met zondagavond 11 mei bedrijven de gelegenheid om hun personeel en relaties uit te nodigen voor een exclusieve, compleet verzorgde avond. VIP-bezoekers hebben exclusief toegang tot de FLORALIËN buiten de reguliere openingstijden. Er zijn verschillende arrangementen samengesteld voor kleine en grote gezelschappen.

20140414_opening_floralien2

Voor meer informatie: www.floralien.nl