De beeldenbank voor plantenziekten, plagen en onkruiden is nu ook via een gratis app te raadplegen. Met deze app zijn beelden van ziekten, plagen, onkruiden en natuurlijke vijanden in het veld op de smartphone te zien (Android). De app is een cadeautje van Bureau Erkenningen (AOC Raad), dat vorig jaar 15 jaar bestond. 

De app geeft toegang tot beelden en beschrijvingen van de ziekten, plagen, onkruiden en natuurlijke vijanden die in de beeldenbank zijn opgenomen. De app laadt alle beelden als miniatuurweergaven. Bij het opvragen van gedetailleerde informatie worden beelden in groter formaat opgehaald zodat ze nauwkeuriger te bekijken zijn.

Beeldenbank

De beeldenbank ziekten, plagen en onkruiden is een initiatief van de gezamenlijke AOC’s en is tot stand gekomen met medewerking van het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (Wageningen UR) en Groen Kennisnet. Veel meer actuele informatie over ziekten, plagen, onkruiden, gewasbescherming, bemesting en milieu vindt u op groenkennisnet.nl/plantgezondheid.

Bureau Erkenningen van de AOC Raad is de organisatie voor het uitreiken van vakbekwaamheidsbewijzen gewasbescherming in Nederland.

Downloaden

De beeldenbank is als Android-app gratis beschikbaar in de Play Store van Google. Kijk op play.google.com en zoek bij de app’s naar Beeldenbank.

Bron: Branchevereniging VHG

vhg_branchevereniging