Welk merk komt er nu in u op? Is dat AS-Motor? Dat zou wel moeten, want zij de echte specialist als het op ruw terrein maaien aankomt. Hoe goed kent u AS-Motor en haar assortiment eigenlijk?

Made in Germany

AS-Motor ontwerpt en bouwt al meer dan 50 jaar gemotoriseerde apparatuur voor  tuin- en landschapsonderhoud.  De visie van AS-Motor is dat iedere machine een doel moet dienen; het doel is uiteraard optimaal kunnen werken. Daarom zijn deze machines perfect, zelfs op de meest moeilijke terreinen. Ze zijn gebouwd om krachtige prestaties te leveren. Kwaliteit is dan ook het handelsmerk van AS-Motor.

Voor AS-Motor begint perfectie bij de materialen. Er worden bewuste keuzes gemaakt. Zo zijn alle maaidekken vervaardigd uit gegalvaniseerd,  gecoat  staal, zodat ze breukvast en vormvast zijn. De onderste delen zijn van roestvrij staal en blijven ook bij langdurig gebruik goed. De kwalitatief hoogwaardige smeedkunst van de maaibalken en de dubbele schijven zijn vervaardigd uit speciaal gehard verenstaal. Mede hierdoor zijn machines van AS-Motor zeer stootvast en kunnen ze opspattend steenslag goed aan.

Alle machines worden ontwikkeld in samenwerking met dealers en gebruikers en uitgebreid getest voordat ze op de markt worden gebracht.

Partner voor het leven

Misschien is het beste argument om voor machines van AS-Motor te kiezen, het feit dat voor veel apparaten de onderdelen tot 30 jaar na de beëindiging van de productie beschikbaar zijn. Dus mocht na verloop van decennia een schroefje uit de machine lopen, dan kan AS-Motor deze gewoon leveren. Ook wanneer dat type machine niet meer wordt geproduceerd.

AS-motor: het aanbod voor hoveniers?

We moeten eerlijk zijn. Niet elke AS-Motor machine is geschikt voor elk type hovenier. Desondanks blijft er genoeg aanbod van dit merk over voor u als hovenier. Denkt u dan aan b.v. professionele grasmaaiers, klepelmaaiers (voor wat ruwer terrein rond bv. bedrijven), mulchmaaiers, zitmaaiers en onkruidverwijdermachines. Wellicht wilt u de vele mogelijkheden van AS-Motor eens bekijken op een van de vele videos. Beijk die hier.  Een introductie is hieronder te bekijken. 

 

Onkruidverwijderen zonder gif

Sinds enige tijd mag u beslist geen gif meer gebruiken om onkruid te verwijderen. Wat ons betreft is een borstelmachine nog steeds de beste oplossing om onkruid op een harde ondergrond te verwijderen. In het assortiment worden 2 machines aangeboden, de AS 30 en AS 50. Machines die goed langs muren gaan en bijzonder goed bestand zijn tegen opspattend steenslag.

Met name de AS30 willen wij in de schijnwerper zetten, omdat wij denken dat deze machine bijzonder geschikt is voor de hovenier. De machine is zeer eenvoudig te transporteren. U tilt deze met gemak in de bus of op uw aanhangwagen. De machine gaat perfect langs woning en borderranden, de machine maakt relatief weinig lawaai waardoor u ’s morgens vroeg al aan de slag kunt.

Stierman De Leeuw - AS-motor AS-30

AS-motor AS-30

Professionele grasmaaiers

Voor iedere wens heeft dit merk een professionele grasmaaier, mulchmaaier of klepelmaaier.  De grote verschillen zitten met name in de werkbreedte/maaibreedte en snijhoogte. Er zijn natuurlijk ook andere verschillen zoals de wijze van aandrijving, de rijsnelheid, of de machine een achteruit heeft en natuurlijk de keuze uit een 2 of 4 Takt machine. Tenslotte kunt u een keuze maken uit een achter- of zijuitworp.

Iedere hovenier heeft hier zo zijn eigen gevoel bij. Alle machines zijn goed, maar de één past beter bij u dan de ander.

Een zeer gewilde grasmaaier onder hoveniers is de AS 53. Een machine met een traploos instelbare rijaandrijving. Grote kogelgelagerde wielen en een centrale maaihoogte instelling. Bezit een grote brandstoftank en heeft een gemakkelijk inklapbaar stuur.

De kans op krukasschade is minimaal als gevolg van de 3 krusk-as lagers. De maaibreedte is 53 cm, het maaidek van staal en de machine heeft 6  pk en een rijsnelheid van 3,1 – 4,8 km/uur. De machine heeft een gewicht van 67 kg, waardoor deze eenvoudig mee te nemen is.

Stierman De Leeuw - AS-motor AS-53 B4

AS-motor AS-53 B4

Motorkeuze

Waarschijnlijk heeft u de voorkeur voor een specifiek motormerk. Ook daar heeft AS-Motor aan gedacht. Zo kunt u kiezen uit onder andere Honda en Briggs & Stratton. Ook hierin geldt weer dat uw persoonlijke keuze de belangrijkste is.

—————————————————-

Bron: Stierman De Leeuw

Wilt u meer weten over AS-Motor? Of wilt u graag een demonstratie van een specifiek type machine? Kijkt u dan op onze site  of bel ons (0575 59 9999). Stierman De Leeuw is de importeur van AS-Motor in Nederland. Tijdens de GTH Biddinghuizen in september zullen wij diverse AS-Motor machines meenemen en demonstreren. Echter, wacht niet te lang. Het maaiseizoen is zo weer voorbij.