Automatisch watergeven van de tuin

Tuinspecialist GARDENA introduceert een serie besproeiingscomputers. Ze zijn zo eenvoudig in te stellen dat een instructieboekje overbodig is…! Je installeert de computer aan de buitenkraan, sluit de tuinslang (met sproeier) aan en de tuin krijgt vervolgens geheel automatisch water.

20140702_besproeingscomputer_gardena

De nieuwe serie besproeiingscomputers bestaat uit de EasyControl, FlexControl en SelectControl. Het laatstgenoemde model is het meest geavanceerd en heeft vijf basisstanden die zijn gebaseerd op verschillende tuintypen: moestuin, gazon, balkon- en terrasplanten, hagen en bloemstruiken. Wil je de moestuin automatisch besproeien? Selecteer met de draaiknop en… klaar!

Voor het automatisch watergeven heb je behalve een besproeiingscomputer ook een tuinslang en sproeier nodig. Dankzij het handige GARDENA-kliksysteem sluit je alles razendsnel op elkaar aan. De nieuwe besproeiingscomputers werken op een 9V batterij. Als je van het basisprogramma toch wilt afwijken, kun je de besproeiingscomputer ook naar eigen inzicht in stellen (starttijd, sproeitijd en frequentie). Ook dit gaat zeer eenvoudig en is in een handomdraai voor elkaar.

20140702_besproeingscomputer_gardena2

De nieuwe besproeiingscomputers van GARDENA zijn verkrijgbaar vanaf € 39,99. Kijk voor meer informatie op www.gardena.nl.