HARDENBERG – Tijdens De Groene Sector Vakbeurs 2017 in Evenementenhal Hardenberg op 10, 11 en 12 januari organiseert Axetreme Team drie wedstrijden: Beste Bosbouwschool, Kettingzaag Cup en een EK-selectiewedstrijd Forestry Skills. In een speciaal opgebouwde arena vinden de wedstrijden plaats en staan educatie en plezier centraal.

De organisatie is op dag 1 op zoek naar De Beste Bosbouwschool van Nederland. Scholen gaan tijdens deze wedstrijd met elkaar de strijd aan. Een team bestaat uit vier personen. Het programma begint om 13.30 uur en bestaat uit drie individuele onderdelen: ketting wisselen, schijven zagen en snelheidsbaan. Een gezamenlijke estafette sluit om 18.30 uur de wedstrijd af. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats.

Kettingzaag Cup 2017

De Kettingzaag Cup 2017 wordt gehouden op woensdag 11 januari. Deelnemers aan deze wedstrijd zijn werkzaam bij sociale werkbedrijven. Ze krijgen vanaf 13.30 uur de mogelijkheid om alle wedstrijdonderdelen te oefenen. Na een korte pauze start de wedstrijd om 16.00 uur. De prijsuitreiking vindt plaats om 19.30 uur.

EK-selectiewedstrijd Forestry Skills

Op dag 3 staat een EK-selectiewedstrijd op het programma. Deze wedstrijd bepaalt welke vier studenten Nederland vertegenwoordigen in mei 2017 tijdens het EK Forestry Skills in Zwitserland. Het programma begint om 13.00 uur. Deelnemers worden in twee groepen verdeeld: groep één begint met zaagonderdelen en groep twee met het bosbouwparcours. Om 18.45 uur wordt bekend gemaakt welke vier studenten naar het EK gaan.

Informatie/opgave

Belangstellenden die willen deelnemen aan één van deze wedstrijden, moeten zich voor 10 december inschrijven. Meer informatie en opgave: www.axetreme-team.nl.

Over De Groene Sector Vakbeurs

De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg beleeft op 10, 11 en 12 januari 2017 haar achttiende editie. Jaarlijks komen professionals uit de gehele groene sector op het driedaagse evenement af: van hoveniers, boomkwekers en tuin- en landschapsarchitecten tot beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Meer informatie is te vinden via: www.evenementenhal.nl/groenesector.