ELIET zet nieuwe standaard in verticuteren

Door de aanhoudende vraag uit de markt naar een professionele verticuteermachine met wielaandrijving, heeft ELIET de C550ZR COLLECTOR ontwikkeld. De fabrikant uit België, is sinds jaar en dag specialist in het fabriceren van vertictuteermachines. En toen ze toch bezig waren een nieuwe verticuteermachine te ontwerpen, hebben ze er meteen een aantal andere slimme eigenschappen aan toegevoegd. Om zo nog beter en sneller te kunnen verticuteren met ELIET. De machine die ELIET hiermee heeft ontwikkeld zet de lat voor concurrenten hoog. Want de nieuwe C550ZR verwijdert niet alleen meer mos, maar biedt ook veel meer comfort. Hiermee zet ELIET een nieuwe standaard in verticuteren.

Optimaal verticuteer resultaat

De C550 rijdt op een berubberde wals. Het voordeel van deze wals is dat oneffenheden in de bodem, na het verticuteren, direct worden uitgevlakt. Omdat de machine zelfrijdend is, kunnen de ultra dunne messen, die op een afstand van 15 mm staan, overtop draaien. Door deze combinatie haalt de C550 veel meer mos uit het gazon dan u voor mogelijk houdt. Ook is de C550 voorzien van Zelfslijpende Permanent Puntige Messentm   die nooit grijpkracht verliezen en minimale schade veroorzaken aan het gazon. Hierdoor zal het gazon weer sneller herstellen.

50% tijdsbesparing

De C550 is zo slim ontworpen dat hij het uitgeharkte mos opvangt en het aan de zijkant van de machine weer afvoert. Hiermee neemt ELIET één van de grote ergernissen van het verticuteren weg; het opruimen van het mos na de behandeling. Door het juiste rijpatroon aan te houden, verzamelt deze verticuteermachine het mos op een mooie berm. Deze bermen worden gemaakt per gazonstrook van 1 m.  En een berm van mos is natuurlijk snel opgeruimd. Waardoor u al snel meer dan de helft van de tijd bespaart aan het opruimen van het mos na het verticuteren.

Voor de diepte-instelling werd de oude vertrouwde traploze verstelling van andere modellen overgenomen. Ook de bediening van de machine is kinderlijk eenvoudig. En om het comfort maximaal te verhogen heeft ELIET  in het in hoogte verstelbare stuur bovendien een trillingsdemper aangebracht. De C550ZR heeft een werkbreedte van 55 cm en is voorzien van een 6.5 pk Honda GX200  motor.

Vraag vrijblijvend een demo aan

De nieuwe C550ZR is onlangs gelanceerd op de Nederlandse markt en is een zeer effectieve en tijdbesparende machine.  De C550 is daarom ideaal om te gebruiken voorafgaand aan een doorzaaibehandeling. Met de C550ZR Collector en de doorzaaicombi’s van ELIET, heeft ELIET het volledige programma in huis voor een doeltreffende en complete gazonrenovatie.

Geïnteresseerd in een vrijblijvende demonstratie? Neem dan contact op met de importeur voor de Nederlandse markt: Stierman De Leeuw: info@stiermandeleeuw.nl of 0575-599999. Of bekijk de C550 op de beurs Groen Techniek Holland in Biddinghuizen. Lees hier meer over Stierman De Leeuw op hovenierszaken.