Bloembollen geven de tuin een hip tintje!

Met bloembollen word je creatief, dus wil je je lekker uitleven; wil je buiten kleur geven! Neem bloembollen. Ze zijn overal te koop en je kunt kiezen uit een enorm kleurenpalet, van spierwit tot rood, van oranje tot dieppaars. Het is nu tijd om te planten. De eerste krokussen bloeien al in maart. Dat wordt genieten!

20131112_bloembollen_1
narcissus ‘Cragford’

20131112_bloembollen_2
Tulipa ‘Orange Cassini’, ‘Negrita’, ‘Purple Flag’, ‘Hermitage’

Bloembollen zijn er niet alleen in alle kleuren van de regenboog; er zijn ook nog eens heel veel verschillende soorten. Een bollentapijt van kleine narcisjes is al prachtig in april en geurt ook nog eens. En dan die heerlijk knallende tulpen; lekker ‘over the top’ en in mei zijn ze nog steeds mooi.

Een paar tips: neem potten in de bloemkleur van de bollen. Zo is je terras nu al fleurig. Doe eens gek en zorg voor een spannende achtergrond. Verf je schutting in kleur. Of ga voor thema Holland, met tomaatrode tulpen en gele narcissen met oranje hart, bijvoorbeeld ‘Bell Song’ of ‘Sweet Love’. Die ruiken ook nog eens heel lekker!

20131112_bloembollen_3
Tulipa ‘Verandi’, ‘Christmas Dream’, ‘Flaming Purissima’, ‘Charade’, ‘Carola’, ‘Mistress’, ‘Kung-Fu’, ‘Pretty Woman’, ‘Jumbo Pink’
20131112_bloembollen_4
Hyacinthus’Apricot Passion’, ‘Miss Saigon’, Chionodoxa luciliae, Tulipa ‘Purple Flag’, ‘Orange Cassini’

20131112_bloembollen_5
Hyacinthus, Narcissus
20131112_bloembollen_6
Tulips ‘Monte Carlo’