Almere gaat nog meer bloeien. Onder de hoogspanningsmasten van TenneT komt door heel Almere een breed bloemen- en bijenlint. Wethouder Tjeerd Herrema heeft vrijdag het startsein gegeven in het Lumièrepark.

Deze strook zal, net als diverse andere stroken onder de TenneT-masten, deze zomer volop in bloei staan.

Najaar

In het najaar komt er een vervolgactie en zullen de stroken nog breder ingezaaid worden. Vanaf de lente volgend jaar is dit brede lint in volle glorie te bewonderen. Het lint loopt van de Elementendreef in Poort, vanaf de Gooise Kant onder de hele TenneT-zone tot aan de Tussenring. Ook langs de Buitenhoutsedreef in Almere Buiten wordt ingezaaid.

Vlinderstichting

Het lint bestaat uit bloembollen en een speciaal mengsel, dat op advies van de Vlinderstichting zo is samengesteld dat het aantrekkelijk is voor onder meer vlinders en bijen. Hierdoor wordt de biodiversiteit versterkt. Zo wordt Almere in aanloop naar de Floriade in 2022 op deze plekken steeds groener.

Almere in Bloei wordt mede mogelijk gemaakt door TenneT, gemeente Almere, de Vlinderstichting, de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur, het Flevolandschap en Staatsbosbeheer. 

Bron:Gemeente Almere via De Vitale Groene Stad

Logo vitale groene stad