Van week 40 tot en met 42 staat de stoere Alstroemeria centraal in de Bloemenagenda. Op Mooiwatbloemendoen.nl leest de consument in de agenda alles over deze bloem die vol kleur en symboliek zit.

Kleuren en vormen van de Alstroemeria

Alstroemeria_2015_01_De Alstroemeria speelt in de bloemenwinkel graag verstoppertje in haar bloemknop. Maar oh la la, de verrassing wanneer ze thuis haar knoppen opent! Dan ziet men zes tot acht bloemen aan haar steel met een vlammende binnenkant in het wit, geel, rood, oranje, paars en roze waar volop van genoten kan worden. Helemaal omdat deze bloemen lekker lang staan.

Symboliek van de Alstroemeria

De zes bloemblaadjes van de Alstroemeria zijn alle zes belangrijk; ze hebben namelijk ieder hun eigen betekenis. Ze staan voor begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. Belangrijke ingrediënten voor een langdurige vriendschap. Niet zo verwonderlijk dus dat de Alstroemeria daarvoor symbool staat. Dat maakt de bloem het perfecte cadeau om een mooie vriendschap mee te bevestigen.

De Bloemenagenda 2015

Alstroemeria_2015_03_De Bloemenagenda is een initiatief van Bloemenbureau Holland in samenspraak met FloraHolland en de VBW; zij hebben samen de vijftien bloemen van de agenda geselecteerd. Bloemenbureau Holland sluit met de Bloemenagenda aan bij de wens om seizoensgebonden bloemen, productspecifieke promoties en bloemen die jaarrond verkrijgbaar zijn te promoten bij consumenten. De Bloemenagenda 2015 bestaat nog uit de volgende bloemen:

  • Week 42 t/m 45    Lisianthus
  • Week 45 t/m 48    Orchidee
  • Week 48 t/m 52    Amaryllis