Van week 32 tot en met 35 staat de no-nonsense hortensia centraal in de Bloemenagenda. Op Mooiwatbloemendoen.nl leest de consument in de agenda alles over deze natuurlijke en kleurrijke sfeermaker.

Kleuren en vormen van de hortensia

hortensiaHortensia’s zijn dol op kleur. Je hebt ze in alle tinten rood, roze, paars, wit, groen en blauw, maar er zijn ook hortensia’s die meerdere kleuren combineren. Naast frisse tinten, zijn er ook zogenaamde doorgekleurde bloemen. Deze hortensia’s hebben een groen/rood/bruine tint en laten zich goed drogen. Ook qua vorm kan men met deze no-nonsense bloem vele kanten op. Er is keuze uit bolvormige hortensia’s, hortensia’s met kleine bloemetjes in het midden en grote bloemblaadjes aan de rand (randbloeiers) en hortensia’s met een pluimachtige vorm.

Symboliek van de hortensia

De hortensia is gul met symboliek. De bloem staat symbool voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. Ook straalt ze overvloed uit, dit vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale bolle vorm.

De Bloemenagenda 2015

De Bloemenagenda is een initiatief van Bloemenbureau Holland in samenspraak met FloraHolland en de VBW; zij hebben samen de vijftien bloemen van de agenda geselecteerd. Bloemenbureau Holland sluit met de Bloemenagenda aan bij de wens om seizoensgebonden bloemen, productspecifieke promoties en bloemen die jaarrond verkrijgbaar zijn te promoten bij consumenten. De Bloemenagenda 2015 bestaat nog uit de volgende bloemen:

  • Week 32 t/m 35 Hortensia
  • Week 36 t/m 40 Chrysant
  • Week 40 t/m 42 Alstroemeria
  • Week 42 t/m 45 Lisianthus
  • Week 45 t/m 48 Orchidee
  • Week 48 t/m 52 Amaryllis

hortensia

Hortensia in stijltrend Unexpected Wild

Van iedere bloem in de Bloemenagenda zijn nieuwe beelden gefotografeerd in lijn met de Groenbranche Trends 2015*. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten. Er zijn drie stijltrends te onderscheiden: Unexpected Wild, Eco Luxe en The Happy Life. Iedere bloem op de Bloemenagenda is in één van deze stijlen gefotografeerd. Voor de hortensia is dit de stijltrend Unexpected Wild.

*De Groenbranche Trends 2015 zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen Tuinbranche Nederland, Branchevereniging VHG, iBulb en Bloemenbureau Holland.