Op sociale media hebben we dagelijks contact met honderden vrienden waarmee we alle details van ons bestaan kunnen delen. Dit betekent dat er steeds minder reden is om elkaar persoonlijk te zien en te spreken, je bent namelijk al op de hoogte van wat er speelt. Zonde! Laat het een niet het andere verdringen, zo mis je het plezier van ‘echt’ contact. Organiseer eens een bollen-plant-dag samen met je buren, zus(sen), viendin(nen) of kind(eren). Het is hartstikke gezellig en het heeft, naast het hebben van ‘echt’ contact, nog eens extra voordelen; de natuur heeft een stress verlagend effect op mensen én in het voorjaar kun je genieten van de allereerste kleur in de tuin. En oja, je hebt ook nog eens mooie plaatjes om te delen op sociale media…

219073_fc715 d

Genoeg keuze voor iedereen
Je kunt heerlijk genieten van voorjaarsbloeiende bloembollen. Er zijn zo veel verschillende soorten, kleuren en maten, dat er voor iedereen wel iets leuks tussen zit. De bekendste soorten zijn narcissen, hyacinten, krokussen, en niet te vergeten, tulpen. Minder bekende, maar o zo vrolijk gekleurde soorten zijn sneeuwroem (Chionodoxa), kievietseitje (Fritillaria), sterhyacint (Scilla) en buishyacint (Puschkinia). Neem voor een overzicht van het hele assortiment een kijkje op www.bulb.com.

sc xc

Bollen planten
Bloembollen kunnen het beste in september/oktober geplant worden. Tuincentra, bouwmarkten en diverse andere verkoopkanalen bieden in de maanden september tot en met half december een groot assortiment bloembollen aan. Het planten is eenvoudig: maak een gat, ongeveer tweemaal zo diep als de bol hoog is, en leg de bol of meerdere bollen erin en maak het gat weer dicht met aarde. Geef de bollen na het planten water, zodat ze goed gaan groeien.

vs sd

Lekker creatief
Met bloembollen kun je van alles proberen. Strakke lijnen van dezelfde soort bloembollen in dezelfde kleur doen het altijd goed. Wanneer de bollen tussen de andere nog ontwakende bloemen en planten gaan groeien, ontstaat er een heerlijk ‘hier word ik blij van’-effect in de tuin. Wil je de show stelen? Ga dan lekker creatief aan de gang en plant verschillende soorten en kleuren bloembollen in cirkels, lijnen of vierkanten. Als de bollen een paar maanden later bloeien, kun je van de eerste kleur van het voorjaar genieten en voldaan terugkijken op de bollenplantdag. Dat levert gegarandeerd een mooi plaatje op om te delen via sociale media.

Niet vergeten
Lekker in de grond wroeten is heerlijk en geeft een voldaan gevoel. Maar voordat je helemaal opgaat in het bollen planten: vergeet niet op te schrijven welke soorten de grond ingaan. Schrijf de namen van de bollen op bijvoorbeeld een houten steker voordat de bollen klaar worden gelegd voor het planten. Dan kun je de steker gemakkelijk bij de juiste soort zetten en weet je in het voorjaar precies welke soorten waar staan. Zo word je nog een echte bloembollenkenner tussen je sociale media-vrienden!