Udenhout – Begin augustus verschijnt de tiende  editie van het Bomenboek, een uitgave van Boomkwekerij Udenhout. Een luxe hardcover catalogus met een sortiment van ruim 1.000 boomsoorten en variëteiten, kleurrijk geïllustreerd en voorzien van professionele aanbevelingen, adviezen en tips. Het Udenhoutse Bomenboek is uitgegroeid tot een onmisbaar handboek voor iedereen die zich op professionele wijze bezighoudt met het ontwerpen en inrichten van tuinen, parken, straten, lanen en groenstroken in onze openbare ruimte.

Boomkwekerij Udenhout is ambitieus en loopt altijd in ontwikkeling voorop. Lange ervaring, gunstige gronden, moderne apparatuur en een enthousiast team met liefde voor het vak vormen de beste garantie voor succes. Ruim 125 jaar is de kweker toonaangevend in het Brabantse Mekka van boomkwekerijen. Boomkwekerij Udenhout luistert naar haar klanten en streeft naar een zo compleet mogelijk sortiment.

De zoektocht naar noviteiten is een doorlopend proces. Met succes importeert Boomkwekerij Udenhout verschillende buitenlandse variëteiten, die in eigen kwekerij onder Milieukeur worden doorgekweekt.

Niet alleen u, maar ook wij leggen de lat hoog wat informatievoorziening betreft. Daarom hebben wij het kleurrijke bomenboek nog verder verbeterd, uitgebreid en met nieuwe foto’s geïllustreerd.

U vindt in deze editie ruim 1.000 soorten en variëteiten en met tevredenheid kunnen wij melden dat we weer 30 nieuwe soorten aan ons sortiment hebben toegevoegd. Nieuw in dit boek is de internationale bijlage: Udenhout Tree Finder. Een handige, losse bijlage waarin u gemakkelijk door middel van icoontjes de geschikte boom voor úw locatie kunt vinden. Want zoals u weet, is de juiste plantplaats voor een boom van levensbelang.

Bomenboek

Kortom het Bomenboek is helemaal up to date en gerealiseerd naar de wensen en eisen van deze tijd. De uitgebreide beschrijvingen, adviezen en aanbevelingen in het Bomenboek leiden de gebruiker naar de juiste boom op de juiste plantplaats. Dé geschikte boom staat in het meest toonaangevende naslagwerk in Bomenland: Udenhouts Bomenboek.

Groene knoppen ontluiken aan grillige takken, bloesem bloeit sierlijk en geeft de leefomgeving een zachte uitstraling, de wind speelt door de bomen en bladeren ritselen, een dicht groen bladerdak biedt natuurlijke schaduw op een favoriete plek en in de herfst kleuren straten en parken geel, oranje, rood en bruin. Bomen vertolken de vier seizoenen. Groen kleedt onze openbare ruimte aan.  Groen inspireert. Iedereen houdt van groen!

Het Bomenboek  kost € 44,00 (incl. verzendkosten) en is te bestellen via www.udenhout-trees.nl of  via de mail info@udenhout-trees.nl