Beilen РEen van de vele mooie tuinen van Booiman Tuinen is genomineerd voor de Tuin van het Jaar 2015, een hovenierscompetitie voor de beste aangelegde tuin.

De Tuin van het Jaar wordt gekozen door een vakjury van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG). Booiman Tuinen hoort daarmee tot de negen finalisten.
Voor Booiman Tuinen is de tuin van de familie Hooft uit Lheebroek genomineerd. De tuin is gelegen in een prachtig landelijk gebied. Henk Booiman: `De familie had een aantal specifieke wensen, waar we bij de aanleg rekening mee moesten houden: een grote vijver, Japanse hoek, een kruidentuin en vooral een plek om te kunnen genieten. Voor de rest hadden we de vrije hand.’ Uit respect voor de typisch Drentse omgeving is de voorzijde als een sober erf ingericht. De bestrating is in stijl met Drentse veldkeien en oude klinkers. In de achtertuin zijn doorzichten naar het prachtig omliggende landschap gemaakt. Henk: `Alles is verbonden met een strak glooiend gazon en er zijn paden van halfverharding die hier en daar door de boswallen en langs robuuste borders lopen.’
De tuin is ontworpen door tuinarchitect Wilfried Reuvers.
Er zijn twee prijzen te winnen: een vakjuryprijs en een publieksprijs. Om de publieksprijs te kunnen winnen hoopt Booiman Tuinen op zoveel mogelijk stemmen. Dat kan via Facebook via de link http://bit.ly/levedetuin Stemmen kan t/m 21 februari. Op 28 februari wordt de uitslag bekendgemaakt.

Bron: De krant van midden-drenthe