VELP – De hoveniers in opleiding Bram Wevers en Simon Kuiperij van Groenhorst Velp zijn opgelucht en blij. Na een forse opdracht tijdens de voorronde Nationale Wedstrijd Tuinaanleg in Maasland behaalden ze de eerste plaats. Ze wonnen overtuigend, het verschil met de tweede plaats was maar liefs twaalf punten.

Hun ticket voor een finaleplaats tijdens de beurs Tuinidee in Den Bosch (26 februari t/m 1 maart) is hiermee veilig gesteld, het is het derde jaar op rij dat Bram en Simon samen in de finale staan. Eerste keer werden ze tweede, daarna eerste en nu gaan ze voor het prolongeren van hun titel.

Vakmanschap

Het team van Groenhorst Velp wil vooral vakmanschap laten zien. Dat doen ze aan de hand van een reële opdracht van het aanleggen van een tuin, waarbij samenwerking en kunnen omgaan met onverwachte uitdagingen belangrijke elementen zijn. Een vakkundige jury beoordeelt zowel de samenwerking als het resultaat.

Titelstrijd

Aan de vier voorronden namen in totaal 17 teams van elk twee hoveniers deel. De vier beste teams, MBO Den Bosch, AOC Oost Almelo, Edudelta Goes en Groenhorst Velp, strijden verder voor de titel Nationaal Kampioen Tuinaanleg 2015 tijdens de beurs TuinIdee van 26 februari t/m 1 maart 2015 in Den Bosch.

Aandacht voor hoveniersvak

De organisatie van het NK Tuinaanleg is in handen van VHG, de branchevereniging van ondernemers in het groen, en de deelnemende AOC’s. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is. Voor meer informatie:http://www.vhg.org/actueel-agenda/nationale-wedstrijd-tuinaanleg-2015