Op de redactie van Hovenierszaken krijgen wij veel vragen omtrent de BTW verlaging tot en met eind 2014. Wij hebben een en ander uitgezocht en verwijzen iedereen graag door naar onderstaand artikel. Hieruit blijkt dat de verlaging onderdeel is van het woningmarktakkoord, maar dat het besluit met de gewijzigde einddatum nog niet is gepubliceerd in de Staatscourant. Om duidelijk te krijgen wat dit nou precies inhoud hebben we contact opgenomen met de Belastingdienst. Deze bevestigen dat de regeling formeel nog niet definitief is en zeer waarschijnlijk doorgevoerd wordt. Dus geen reden tot paniek, maar formeel is de regeling dus nog niet akkoord. Zoals verwacht zal de regeling dit jaar nog definitief worden.

Artikel www.antwoordvoorbedrijven.nl – Startpunt van de Rijksoverheid voor regels, vergunningen en subsidies:


Btw-tarief verbouwingen en renovatie woningen omlaag naar 6%

Ingangsdatum: 1 maart 2013

Wat is er veranderd?

Het btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie, herstel en tuinonderhoud van woningen in de bestaande bouw is verlaagd van 21% naar 6%. Het 6%-tarief is van toepassing op het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Ook aanleg en onderhoud van de tuin door hoveniers valt onder het 6%-tarief. Het verlaagde tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen.

In de bijlage bij het besluit van 28 februari 2013 staan de werkzaamheden waarop u het verlaagde btw-tarief wel of niet mag toepassen. In een besluit van de Belastingdienst vindt u onder Post B 8 2 meer informatie over wat er valt onder woningen.

De maatregel is onderdeel van het woningmarktakkoord.

Voor wie?

  • Bouwbedrijven
  • Schilders-, afbouw- en onderhoudsbedrijven
  • Klusbedrijven
  • Installatiebedrijven
  • Hoveniersbedrijven
  • (Tuin)Architecten

Wanneer?

De verlaging is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot en met 31 december 2014. De einddatum is als gevolg van de begrotingsafspraken 2014 verlengd van 1 maart 2014 naar 31 december 2014. Let op: Het besluit van de Belastingdienst met de gewijzigde einddatum is nog niet gepubliceerd in de Staatscourant.


Bron: Rijksoverheid – Bekijk hier het artikel