Balkbrug – Buiten wordt steeds meer het verlengstuk van binnen. De tijd van een simpel terrasje van grind- of betontegels is voorbij. Net als binnen, wordt ook de tuin steeds mooier aangekleed met sfeervolle materialen.

Om klanten een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, heeft Buiter Beton in Balkbrug haar bestaande showpark uitgebreid met maar liefst dertien thematuinen in verschillende stijlen.

Geïnspireerd door vragen van klanten en door sfeerfoto’s in tal van tuin- en woonbladen, besloot Jan Buiter achter het bestaande showpark een aantal ‘echte’ tuinen aan te leggen, compleet met groen, hout, tuinmeubelen en accessoires. “In het bestaande showpark hebben we een groot deel van ons assortiment liggen, maar het bleek voor veel klanten moeilijk om zich voor te stellen hoe een bepaalde steensoort er in hun eigen tuin uit zou zien”, vertelt Jan Buiter. “Met onze nieuwe thematuinen bieden we onze klanten nu een totaalplaatje, waardoor het gemakkelijker wordt om te kiezen.”

Werkervaringsplek

Het idee om het showpark uit te breiden leefde al langer, maar door drukte kwam het er niet van. Totdat Jan Buiter vorig jaar van AOC de Groene Welle de vraag kreeg of hij hen konden helpen aan een werkervaringsplek voor hun leerlingen. “Toen besloten we door te pakken. We hebben dertien tuinen laten ontwerpen, waarvan er vier zijn aangelegd door de leerlingen van het AOC. De rest werd gemaakt door een aantal hoveniers waarmee wij veel samenwerken.”

Buiter is enthousiast over het resultaat. “We hebben nu voorbeelden van voor- en achtertuinen in realistische maten. De kleinste tuin is 25 en de grootste 100 vierkante meter. We hebben heel bewust gekeken naar het materiaalgebruik en tuinen aangelegd voor het zowel het laag-, midden- als hoogsegment”, zegt hij.
Iedere tuin heeft een eigen thema. Naast de pergolatuin en de vijvertuin, is er ook een ecotuin, aangelegd in organische vormen en voorzien van een overkapping met sedumdak.

Binnen-buitentuin

De binnen-buitentuin is Buiter’s paradepaardje. Deze tuin is voorzien van een outdoor keuken die heel eenvoudig zelf te maken is van betonnen u-elementen en een zelf te storten aanrechtblad. De tuin is omheind door hoge bloembakken met daarin verse kruiden en eetbare bloemen en de stoere pergola is begroeid met druiven. Op de vloer liggen VT Wonen Duostone buitentegels. “Dit is echt een totaal nieuw product”, vertelt Buiter enthousiast.

Op Hemelvaartsdag zijn de thematuinen geopend van 10.00 – 16.00 uur. Op deze ‘Dolle Donderdag’ is er van alles te doen bij Buiter Beton. Tuinarchitect Jacqueline Volker maakt gratis tuinschetsen, er is een wijnproeverij en gratis hapjes en drankjes. Ook voor de kinderen is er vertier met springkussens en een clown.

Buiter Beton is gevestigd aan de Hoogeveenseweg 27 in Balkbrug.

20140520_buiter_beton_logo

Bron: De Krant van midden Drenthe